VVV verpest competitiestart FC Utrecht en behoudt koppositie Gepubliceerd op 18-9-2020 | Via fox sports

VVV-Venlo blijft nog minstens een dag koploper in de Eredivisie. De Venlonaren pakten in eigen huis een punt tegen het ambitieuze FC Utrecht: 1-1.

VVV won vorige week met 5-3 van FC Emmen en bezette na de eerste speelronde de koppositie. Utrecht, dat voor het seizoen sprak over een aanval op de top-3, kwam vorig weekeinde nog niet in actie, omdat het thuisduel met AZ werd uitgesteld.

VVV kwam in Venlo al vroeg op voorsprong. Na een goede voorzet van Georgios Giakoumakis, met de buitenkant van zijn voet, werkte Guus Hupperts de bal bij de eerste paal knap binnen. De Griek Giakoumakis was vorige week tegen Emmen ook al belangrijk voor VVV.

De gelijkmaker viel na rust. Na een prima pass van Mimoun Mahi, door het hart van de verdediging, passeerde Sean Klaiber doelman Thorsten Kirschbaum van dichtbij. Mahi was zelf nog dicht bij het winnende doelpunt, maar Kirschbaum tikte de bal na een kopbal net onder de lat weg. Een ware stormloop op het doel van Kirschbaum sorteerde ook geen effect meer. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020
Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020