VVV verslaat N.E.C. na verlenging en is halve finalist Gepubliceerd op 17-2-2021 | Via ESPN

Debutant Meritan Shabani schiet VVV naar eerste halve finale sinds 1988.


VVV-Venlo heeft zich ten koste van N.E.C. geplaatst voor halve finale van TOTO KNVB Beker. De wedstrijd die werd gespeeld bij Heracles Almelo, omdat het veld in Nijmegen te slecht was, eindigde na verlenging in 1-2.

VVV, dat vijftiende staat in de Eredivisie, begon met Delano van Crooij op doel omdat de eerste keeper Thorsten Kirschbaum geblesseerd was. Bij N.E.C., de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, speelde routinier Edgar Baretto centraal achterin.

Giakoumakis slaat toe
Halverwege de eerste helft kwam VVV op voorsprong. Na een gekraakt schot van Christos Donis, was de Eredivisie-topscorer Georgios Giakoumakis attent: 0-1. De Griek stond net geen buitenspel, oordeelde de VAR.


Gelijkmaker Janga
Kort na rust waren er waarschuwingsschoten van de 'thuisploeg' via Rangelo Janga en Elayis Tavsan. In de 56ste kwam de verdiende gelijkmaker er. Janga maakte zich sterk en schoot uit de draai hard en laag binnen: 1-1. Zowel Giakoumakis als Okita hadden vlak voor tijd nog de kans om een verlenging af te wenden.

Debuterende matchwinner
Meritan Shabani, die zijn debuut maakte voor VVV, werd in de verlenging de bekerheld. De 21-jarige huurling van Wolverhampton Wanderers die in reguliere speeltijd in het veld kwam, tekende voor de 2-1.

Voor het eerst sinds 1988 staat VVV in de halve finale van de beker. De ploeg van Hans de Koning strijdt op 2,3 of 4 maart tegen Vitesse om een plek in de bekerfinale.

Uitgelicht

Eredivisie
Donyell Malen uitgeroepen tot Eredivisie-Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Tadic schiet Ajax in absolute slotfase naast PSV Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021