VVV-Venlo moet snijden in uitgaven: Nilis vertrekt Gepubliceerd op 5-5-2020 | Via fox sports

Luc Nilis vertrekt na twee jaar bij VVV-Venlo. De assistent-trainer en spitsentrainer en de Eredivisie-club hebben in onderling overleg besloten dat de overeenkomst niet wordt verlengd.

Op de clubsite meldt VVV dat het 'pas op de plaats' moet maken wat betreft de uitgaven en wijt dit aan de coronacrisis. Gevolg daarvan is dat de verbintenis met Nilis geen vervolg krijgt. 

Moeilijke afwegingen

"Luc is een echte professional en bovenal een voetbaldier. Jammer dat wij, genoodzaakt door deze vervelende situatie, nu afscheid van hem moeten nemen", stelt technisch manager Stan Valckx. "Maar in deze moeilijke tijd zal het budget voor spelers en staf kritisch tegen het licht moeten worden gehouden en daar horen moeilijke afwegingen en beslissingen zoals deze helaas ook bij."

Nilis heeft begrip voor de situatie. "Uiteraard vind ik het erg jammer, maar ik toon respect voor de beslissing. De situatie voor het profvoetbal is door de corona-crisis absoluut niet rooskleurig. Ik heb daar alle begrip voor", aldus de voormalig spits van onder meer PSV. "VVV zal alle middelen nodig hebben om de selectie op peil te kunnen houden. Ik hoop dat de club er ook de komende seizoenen in slaagt om zich te handhaven." (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020