VVV-Venlo pikt overbodige Bruns op bij PEC Gepubliceerd op 30-1-2020 | Via fox sports

Thomas Bruns verruilt PEC Zwolle voor VVV-Venlo. De middenvelder, die onder contract staat bij Vitesse, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd.

Bruns speelde in de eerste seizoenshelft op huurbasis bij PEC Zwolle, maar kreeg van trainer John Stegeman niet veel speeltijd. De Tukker kwam bij PEC slechts in acht competitiewedstrijden in actie, waarin hij een keer scoorde.

Begin deze maand liet PEC Zwolle Bruns weten geen toekomst in hem te zien en nam hem daarom niet mee op trainingskamp naar Spanje. VVV-Venlo verlost de 28-jarige middenvelder uit zijn lijden en stalt hem tot en met het einde van het seizoen in De Koel. 

"Ik kom naar Venlo om speelminuten te kunnen maken en samen met de ploeg te zorgen dat we in de Eredivisie blijven. Dat is onze focus en ons doel", laat Bruns weten in een reactie op de website van VVV.

"Ik heb er enorm veel zin in om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan. Bij PEC zat ik in de laatste fase voor de winterstop op een dood spoor. Voor mezelf is het daarom belangrijk dat ik het plezier in het voetbal weer terug krijg en een rol kan spelen in het team.”

Bruns is eigendom van Vitesse. De Arnhemse club nam hem in 2017 over van Heracles Almelo, maar verhuurde de middenvelder vorig jaar ook al een half seizoen aan FC Groningen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Clint Leemans uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Gepubliceerd op 1-10-2020
Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020