VVV-Venlo zegt contracten vijf spelers formeel op Gepubliceerd op 30-3-2020 | Via fox sports

VVV-Venlo heeft de contracten van vijf spelers opgezegd. Het gaat om Roel Janssen, Christian Kum, Peter van Ooijen, Johnatan Opoku en Nils Röseler, die allen een aflopend contract hebben.

De opzegging voor 1 april is een verplichte, formele handeling volgens de CAO-richtlijnen voor contractspelers met tussentijds verlengde contracten. Daarmee voorkomt de club dat ze verplicht is de verbintenis onder dezelfde voorwaarden te verlengen.

"Het is in deze moeilijke tijd lastig om hierover met je spelers in gesprek te gaan maar we zijn dit wel verplicht", zegt Stan Valckx, technisch manager van de Venlose club. "We hebben het voortdurend met onze spelers over diverse zaken die momenteel spelen, maar zeker ook over hun toekomst."

De Britse middenvelder Lee Cattermole heeft een eerste 1-jarige overeenkomst, waarover vóór 1 juni een besluit moet worden genomen. De Amerikaan Haji Wright heeft een optie in zijn contract waarover VVV eind mei moet beslissen. Van de huurlingen Roy Gelmi, Oussama Darfalou, Jerome Sinclair, Thomas Bruns én John Yeboah loopt het huurcontract met VVV-Venlo op 30 juni af. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020