VVV-Venlo zet opmars voort met belangrijke zege op Heracles Gepubliceerd op 14-2-2020 | Via fox sports

VVV-Venlo heeft zijn goede serie voortgezet tegen Heracles Almelo. De ploeg van Hans de Koning was met 1-0 te sterk voor de haperende middenmoter.

VVV is nu na vijf gespeelde wedstrijden nog altijd ongeslagen in het nieuwe jaar (9 punten). Met de zege bezetten de Limburgers in ieder geval voor een dag de veertiende plaats.

Heracles, dat vorige week tegen Fortuna Sittard pas zijn eerste punten bijschreef in 2020, bleek tegen VVV het lek nog niet boven te hebben. De nummer negen van de ranglijst creëerde vrijwel niets, terwijl ook topscorer Cyriel Dessers amper in het spel voor kwam.

Danny Post

VVV zag ondertussen Oussama Darfalou en Peter van Ooijen het doel missen, maar het eerste schot tussen de palen was wel meteen raak. Na geklungel achterin bij Heracles schoot Danny Post na twintig minuten raak met een van richting veranderd schot. Het was voor de aanvoerder zijn eerste Eredivisie-goal in de eigen Koel.

Ook na de rust kwam het meeste gevaar van de thuisploeg. Zo knalde Darfalou halverwege de tweede helft op aangeven van John Yeboah over het doel. Yeboah speelde tien minuten voor tijd ook een negatieve rol met een schwalbe in het strafschopgebied. Scheidsrechter Oostrom trapte in de fopduik, maar na ingrijpen van de VAR werd de gegeven penalty teruggedraaid.

Hoewel Heracles in de slotfase nog een aantal keren dreigend opdook voor het doel van VVV - Dessers vond in de laatste minuut van de blessuretijd keeper Thorsten Kirschbaum op zijn pad – werd er niet meer gescoord. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020