Wedstrijd van de Week: Vitesse - PSV Gepubliceerd op 25-10-2020 | Via fox sports

Onze Wedstrijd van de Week is dit weekend Vitesse - PSV. Op papier natuurlijk al een lekker potje, de voor de start van deze speelronde nummer drie tegen de nummer één, maar nu zijn beide ploegen ook nog eens in vorm.

PSV verloor dit Eredivisie-seizoen nog niet. De hand van trainer Roger Schmidt begint zichtbaar te worden in het spel van de koploper. Stuntaanwinst Mario Götze had vorige week tijdens zijn debuut tegen PEC Zwolle (0-3) maar acht minuten nodig om te scoren en vond donderdag ook in de Europa League-thuiswedstrijd tegen Granada (1-2) het net. De grote vraag is of de 28-jarige Duitser, die in de rust met pijntjes achterbleef in de kleedkamer, zondag genoeg hersteld is om opnieuw in de basis te beginnen. De analisten zullen hopen van wel. Zij waren na PSV - Granada onder de indruk van Götze. 

Tegen PEC speelde ook de van Toulouse overgekomen Ibrahim Sangaré een sterke wedstrijd. Hij vormt een defensief blok op het middenveld met Pablo Rosario, die donderdag net als Cody Gakpo ontbrak door een positieve coronatest. Jordan Teze en Eran Zahavi waren er al langer niet bij en keren zondag waarschijnlijk terug. 

Vitesse kent net als PSV een voorspoedige competitiestart met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Zelfs met 10 man  ̶  Oussama Tannane kreeg vlak voor rust twee keer geel na een ongekende woede-uitbarsting richting de scheidsrechter Richard Martens  ̶  versloeg Vitesse afgelopen weekend ADO Den Haag vrij gemakkelijk: 0-2. 

Vitesse is de favoriete tegenstander van PSV. De Eindhoveraren zijn al 24 wedstrijden op rij ongeslagen in Arnhem. Geen enkele andere ploeg zette ooit zo’n goede uitreeks neer in Eredivisie-verband. Vitesse gaat zondag proberen om voor het eerst in Gelredome te van PSV te winnen. De laatste thuiszege van de Arnhemmers dateert van 1997. Vitesse speelde toen nog op Nieuw Monnikenhuize. Vorig seizoen won PSV met 2-1 in Arnhem. 

Vitesse - PSV is zondag om 14:30 uur LIVE te zien op FOX Sports 2. 

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf januari beperkt aantal stadionbezoekers toelaten kan noodscenario afwenden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Arne Slot als AZ-trainer: meeste clean sheets en punten per wedstrijd Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Pavlidis bij Griekse Eredivisie-goden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Betaald voetbal herdenkt Maradona met minuut stilte Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Ruim 10 miljoen unieke kijkers voor de buis voor Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie Gepubliceerd op 26-11-2020