Weghorst in rol als aangever belangrijk bij winnend Wolfsburg Gepubliceerd op 19-2-2021 | Via ESPN

Wolfsburg wint overtuigend met 0-3 van Arminia Bielefeld

Wout Weghorst was weer belangrijk voor VfL Wolfsburg. De 28-jarige spits gaf een assist en zag dat een van zijn schoten tegen Arminia Bielefeld via een rebound alsnog werd ingeschoten. De spits was bij drie goals betrokken in de 0-3 zege op Bielefeld.

Wolfsburg is door de zege op Bielefeld acht competitiewedstrijden ongeslagen en staat op een mooie derde plek in de Bundesliga. Weghorst was ook bij de eerste treffer van Renato Steffen betrokken. De spits nam de bal aan op de borst en verlegde vervolgens het spel, waarna de Zwitser van dichtbij de score na een klein half uur opende. 

Assist Weghorst

Twee minuten na rust kwam Weghorst geheel vrij bij een vrije trap van de uitploeg. De spits schoot hard op het doel van Stefan Ortega. De Duitse keeper van Bielefeld kon zijn schot slechts keren, waarna Steffen zijn tweede van de avond maakte. 

Zeven minuten later speelde Maximilian Arnold de Nederlandse spits in. Weghorst kaatste de bal terug, waarna de 1-voudig Duits international de bal hard in de bovenhoek schoot: 0-3. Na 82 minuten werd de spits naar de kant gehaald.

Michel Vlap stond in de basis bij de thuisploeg en werd na een uur gewisseld, evenals PSV-huurling Ritsu Doan. Mike van der Hoorn zat 90 minuten op de bank bij de nummer zestien van de Bundesliga.

Uitgelicht

Eredivisie
Donyell Malen uitgeroepen tot Eredivisie-Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Tadic schiet Ajax in absolute slotfase naast PSV Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021