Wenger: "Automatisch systeem voor buitenspel op WK 2022" Gepubliceerd op 8-4-2021 | Via ESPN

Volgens Wenger komt er een system dat automatisch buitenspel waarneemt.

Volgens Arsène Wenger komt er een systeem dat automatisch buitenspel waarneemt. Wenger, hoofd van de afdeling mondiale voetbalontwikkeling bij FIFA, denkt dat het systeem al gebruikt kan worden tijdens het WK van 2022 in Qatar.

De International Football Association Board, de organisatie die de regels in het voetbal bepaalt, werkt aan verbeteringen bij de vaststelling van buitenspel. Het gaat om technologie die ervoor moet zorgen dat er semi-automatische hulp komt voor de arbiters. Dit vooral om het lange wachten na een doelpunt, waar eventueel sprake is van buitenspel, te voorkomen.

Niet meer zeventig seconden wachten

Wenger laat weten hier volledig achter te staan: "Ik maak me sterk voor een geautomatiseerd systeem dat buitenspel waarneemt en meteen een signaal doorgeeft aan de grensrechter. We moeten nu gemiddeld zeventig seconden wachten op een beslissing. Het is belangrijk omdat er doelpunten worden afgekeurd, nadat mensen het doelpunt al hebben gevierd, vanwege marginale situaties."

Vorige maand riep Marco van Basten nog op om de buitenspelregel in zijn geheel te schrappen. Hij denkt dat het moderne voetbal er leuker en beter op wordt. 

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021