Wereldgoal Ihattaren hoogtepunt van Eindhovense zege op Utrecht Gepubliceerd op 13-12-2020 | Via fox sports

PSV heeft zondagavond de tweede plek in de Eredivisie veroverd. Mede dankzij een doelpunt van Mohamed Ihattaren waren de Eindhovenaren met 2-1 te sterk voor FC Utrecht.

De laatste goal van Ihattaren dateerde alweer van 21 december 2019. Toen scoorde de nu 18-jarige middenvelder tegen PEC Zwolle. 

Tegen Utrecht nam hij zondagmiddag na 37 minuten spelen de 2-0 voor zijn rekening. Kort daarvoor had Donyell Malen de score met een intikker geopend. 

De 2-0 voorsprong was tevens de ruststand in een wedstrijd waarin weinig aan de hand leek voor de ploeg van Roger Schmidt. De aansluitingstreffer van Mimoun Mahi leverde echter toch nog een spannende slotfase op. 

Opvallend waren de wissels van de PSV-trainer: kort na de 2-1 van Utrecht wisselde hij na Mario Götze en Ihattaren ook nog eens Philipp Max én Donyell Malen. Iets wat hem een week geleden in Heerenveen nog duur kwam te staan. Toen liet PSV door een 2-2 gelijkspel punten liggen.

Zover kwam het tegen Utrecht niet: ondanks een handvol kansen hield de thuisploeg stand. PSV is hierdoor dus de nieuwe nummer twee van de Eredivisie, Utrecht blijft tiende. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021