Wereldgoal Senesi leidt Feyenoord-zege in Gepubliceerd op 22-11-2020 | Via ESPN

Feyenoord heeft een moeizame zege geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard. De Rotterdammers kwamen een valse start te boven en wonnen uiteindelijk met 1-3.

Binnen een halve minuut stond de thuisploeg al verrassend 1-0 voor tegen Feyenoord. Zian Flemming was de vroege doelpuntenmaker. Het leek helemaal mis te gaan voor de ploeg van Dick Advocaat toen Orkun Kökcü in de 12de minuut rood kreeg voor hard doorgaan.

Een waanzinnige uithaal van Marcos Senesi bracht Feyenoord over het dieptepunt heen. De Argentijnse verdediger jaagde de bal met een volley de rechterkruising in. De 1-1 gaf de Rotterdammers geloof en dat resulteerde nog voor rust in een voorsprong.

Bryan Linssen werd licht geblokkeerd door Fortuna-verdediger Martin Angha en Dennis Higler gaf daarvoor een strafschop. Aanvoerder Steven Berghuis liet deze buitenkans niet onbenut: 1-2.

Vlak voor tijd kreeg Feyenoord een tweede penalty toegewezen, ook deze was een prooi voor Berghuis. Daarmee is de rechtsbuiten voorlopig topscorer met negen treffers.

Feyenoord blijft nog steeds ongeslagen onder trainer Advocaat. Zijn ploeg klimt - in ieder geval tijdelijk - naar plaats drie. Het Fortuna van interim Sjors Ultee blijft zonder zege de hekkensluiter van de Eredivisie.

Feyenoord speelde - net als Sparta tegen ADO - de hele wedstrijd met rouwbanden ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Pim Doesburg. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021