Willem II duwt RKC verder in de problemen Gepubliceerd op 26-10-2019 | Via fox sports

RKC Waalwijk is er tegen Willem II niet in geslaagd een resultaat neer te zetten. De hekkensluiter verloor met 2-1 in Tilburg.

Willem II begon voortvarend aan het duel met hekkensluiter RKC Waalwijk. Na een kwartier stonden de Tilburgers al op een comfortabele voorsprong. Freek Heerkens kopte schitterend de openingstreffer binnen. Even later verdubbelde Pol Llonch de score. De middenvelder draaide zich vrij in het strafschopgebied en schoot vervolgens hard raak: 2-0. 

Daarmee vertroebelde het zicht voor RKC op een goed resultaat al snel. De ploeg van Fred Grim liet zich niet uit het veld slaan en kwam via Stanley Elbers terug tot 2-1. De buitenspeler liet Timon Wellenreuther met een schot in de korte hoek kansloos. 

RKC was in de tweede helft niet bij machte om tot uitgespeelde kansen te komen. Willem II bleef betrekkelijk eenvoudig overeind, waardoor de drie punten in Tilburg bleven. Met negentien punten uit de eerste elf wedstrijden is het de beste competitiestart van de Tricolores deze eeuw. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020