Willem II experimenteert met supportersgeluiden in stadion Gepubliceerd op 20-11-2020 | Via fox sports

Willem II gaat tijdens de thuiswedstrijd van zaterdag met VVV-Venlo experimenteren met fangeluiden in het stadion. Op verzoek van supporters schallen er tijdens het duel spreekkoren en liederen door de speakers in Tilburg.

"De supporters en club missen de gezamenlijke wedstrijdbeleving", laat Willem II weten. "Om die beleving enigszins terug te laten keren, worden er gedurende de wedstrijd supportersgeluiden ten gehore gebracht die afgelopen seizoen opgenomen zijn bij een thuiswedstrijd."

Sinds de uitbraak van het coronavirus maakten tv-zenders al wel gebruik van fangeluiden tijdens uitzendingen, terwijl het in de lege stadions doodstil was. Aanvoerder Jordens Peters is blij met de actie van de supporters van zijn ploeg.

"Het is een mooi initiatief van onze fanatieke achterban om ons op alternatieve wijze het steuntje in de rug te geven dat we van ze gewend zijn maar nu moeten missen", reageert hij. "We weten dat we door duizenden supporters vanuit huis gesteund worden, maar nu kunnen we ze ook indirect horen."

Willem II besluit na het duel met VVV of het experiment met fangeluiden navolging verdient. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020