Willem II haalt uit tegen inspiratieloos Sparta Gepubliceerd op 30-11-2019 | Via fox sports

Willem II heeft zich door een ruime zege op Sparta voorlopig op de vierde plek van de Eredivisie genesteld. De Tilburgers hadden weinig te duchten van de Spartanen en wonnen met 4-0.

Sparta keek na vier minuten al tegen een achterstand aan. Op aangeven van Mike Trésor Ndayishimiye schoof Ché Nunnely de bal achter Sparta-doelman Ariel Harush. Het bleek de opmaat voor een sterke eerste helft van de thuisploeg. 

Ndayishimiye drukte zijn stempel op het duel door na een mooie dribbel de 2-0 het scorebord te zetten, op aangeven van Nunnely. Sparta kwam er niet aan te pas en wist al vrij snel dat het een kansloze avond zou worden. Nog voor het rustsignaal knalde verdediger Freek Heerkens de 3-0 binnen. 

Tekenend voor het spel van de Rotterdammers was het feit dat Sparta geen enkel schot loste op het Tilburgse doel in de eerste helft. Sparta kreeg wat meer ruimte in het tweede bedrijf, maar een eretreffer zat er niet in voor de gasten. 

Mats Köhlert pikte in de tweede helft nog een doelpunt mee en bepaalde zo de eindstand op 4-0. Opnieuw was Nunnely de aangever. De rappe rechtsbuiten was betrokken bij vier van de laatste vijf goals van Willem II (drie goals, één assist).

Willem II geeft een vervolg aan een uitstekende thuisreeks en heeft dertien punten gehaald uit de eerste vijf thuisduels. De Tilburgers staan vierde met 26 punten uit vijftien duels. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020