Willem II haalt uit tegen inspiratieloos Sparta Published on 30-11-2019 | By fox sports

Willem II heeft zich door een ruime zege op Sparta voorlopig op de vierde plek van de Eredivisie genesteld. De Tilburgers hadden weinig te duchten van de Spartanen en wonnen met 4-0.

Sparta keek na vier minuten al tegen een achterstand aan. Op aangeven van Mike Trésor Ndayishimiye schoof Ché Nunnely de bal achter Sparta-doelman Ariel Harush. Het bleek de opmaat voor een sterke eerste helft van de thuisploeg. 

Ndayishimiye drukte zijn stempel op het duel door na een mooie dribbel de 2-0 het scorebord te zetten, op aangeven van Nunnely. Sparta kwam er niet aan te pas en wist al vrij snel dat het een kansloze avond zou worden. Nog voor het rustsignaal knalde verdediger Freek Heerkens de 3-0 binnen. 

Tekenend voor het spel van de Rotterdammers was het feit dat Sparta geen enkel schot loste op het Tilburgse doel in de eerste helft. Sparta kreeg wat meer ruimte in het tweede bedrijf, maar een eretreffer zat er niet in voor de gasten. 

Mats Köhlert pikte in de tweede helft nog een doelpunt mee en bepaalde zo de eindstand op 4-0. Opnieuw was Nunnely de aangever. De rappe rechtsbuiten was betrokken bij vier van de laatste vijf goals van Willem II (drie goals, één assist).

Willem II geeft een vervolg aan een uitstekende thuisreeks en heeft dertien punten gehaald uit de eerste vijf thuisduels. De Tilburgers staan vierde met 26 punten uit vijftien duels. (FOX Sports)

 

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019