Willem II herpakt zich met verrassend ruime zege op Groningen Gepubliceerd op 28-2-2020 | Via fox sports

Willem II heeft voor het eerst sinds drie wedstrijden weer de volle buit gepakt. Dit deed de ploeg uit Tilburg door in eigen huis met 3-1 van FC Groningen te winnen.

Na twintig minuten spelen wist Sergio Padt zijn ploeg nog knap op de been te houden door met een geweldige redding een kopbal van Jordens Peters uit zijn doel te houden.

De 1-0 van Willem II kwam er alsnog binnen het half uur door een verdedigende fout van FC Groningen. De goal werd ingeluid door een korte uittrap van Padt, die mede door het modderige veld door Willem II kon worden onderschept. Na een pass van Damil Dankerlui kon Ché Nunnely binnenschieten. Nog voor de rust werd het na een mooie opbouw van de thuisploeg  2-0 door een doelpunt van Vangelis Pavlidis.  

In de tweede helft waren de kansen voor FC Groningen, maar was het Willem II dat scoorde. Na een snelle uitbraak kwam de bal bij Pavlidis terecht, de Griek legde twee verdedigers in de luren met een slimme beweging alvorens de bal perfect terug te leggen op Mats Köhlert voor de derde Willem II-treffer.

Een kwartier voor tijd wist FC Groningen nog wat terug te doen via Ahmed el Messaoudi. De corner werd niet weggewerkt en uit de kluts tekende El Messaoudi voor de 3-1 eindstand. Het is voor het eerst sinds september 2019 en pas de derde keer dit seizoen dat Groningen drie treffers tegen krijgt in een Eredivisie-duel. 

Willem II staat na 25 duels op 44 punten, dat puntenaantal hadden de Tilburgers vorig seizoen na 34 wedstrijden. FC Groningen blijft steken op 35 punten en verliest terrein in de strijd om Europees voetbal.

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020