Willem II koploper dankzij pareltjes Köhlert Gepubliceerd op 24-8-2019 | Via fox sports

Willem II mag zich voorlopig koploper van de Eredivisie noemen. De Tilburgers wonnen thuis verdiend met 2-1 van FC Emmen.

Trainer Adrie Koster had zijn ploeg duidelijk meegegeven de aanval te zoeken tegen FC Emmen. Met twaalf doelpogingen voor Willem II om slechts één voor Emmen, was de eerste helft voor de Tilburgers. 

Köhlerts klasse

De van Hamburger SV overgekomen Mats Köhlert opende na een half uur op schitterende wijze de score. De behendige buitenspeler dribbelde de defensie van Emmen aan flarden, om vervolgens met buitenkant links Willem II op 1-0 te zetten.

Het was voor Köhlert zijn eerste treffer in dienst van de Tilburgers. Vlak voor rust leek Driess Saddiki de score te verdubbelen, maar de middenvelder trof de paal.

Na Köhlert maakte ook Emmen-spits Marko Kolar zijn eerste in dienst van zijn nieuwe club. Sebastian Holmén werkte Michael de Leeuw in het strafschop gebied naar de grond, waarna Kolar de toegekende penalty benutte: 1-1.

Om zijn klasse nog maar eens wat extra te benadrukken, schoot Köhlert ook de 2-1 schitterend tegen de touwen. De Duitser knalde de bal van buiten de zestien via de lat achter Dennis Telgenkamp.

Koploper

Door de zege van Willem II mogen de Tilburgers zich voorlopig koploper van de Eredivisie noemen. Sparta Rotterdam kan zondag bij winst op PEC Zwolle de eerste plaats overnemen. FC Emmen blijft na vier duels op drie punten steken. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
PSV onverslaanbaar op eigen bodem Gepubliceerd op 14-9-2019
Eredivisie
Hakim Ziyech uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Owen Wijndal is eerste Speler van de Maand U21 Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Thomas Vermaelen ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 12-9-2019
Eredivisie
Fortuna Sittard contracteert Zweeds international Tekie Gepubliceerd op 10-9-2019