Willem II neemt viertal Duitsers in genade aan Gepubliceerd op 24-12-2018 | Via fox sports

De disciplinaire schorsing van Timon Wellenreuther, Thomas Meissner, Atakan Akkaynak en Donis Avdijaj bij Willem II blijft beperkt tot één wedstrijd.

De vier geboren Duitsers werden zondag kort voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen uit de selectie gezet. De Tilburgse club houdt het hierbij, want het kwartet mag na een korte vakantie begin januari weer 'gewoon' aansluiten bij de selectie van trainer Adrie Koster, die na afloop van het duel met FC Emmen al liet doorschemeren het maar bij die ene wedstrijd te houden.

Willem II wil niet zeggen wat Wellenreuther, Meissner, Akkaynak en Avdijaj precies hebben gedaan. "Een niet optimale voorbereiding in het hotel waar de nacht voor de wedstrijd werd overnacht'', zo luidt de officiële verklaring. De club weerspreekt de geruchten dat de Duitsers in de nacht voor de wedstrijd op stap zijn geweest, alcohol zouden hebben gedronken en vrouwen meegenomen zouden hebben naar het hotel in de buurt van Emmen. "Willem II spreekt deze geruchten tegen, maar kiest er ook voor om verder niet in detail te treden.''

Trainingskamp

Volgens het Brabants Dagblad hebben de spelers tot diep in de nacht op luidruchtige wijze gekaart op hun hotelkamer. Zonder de vier disciplinair geschorste Duitsers, die in Emmen allemaal op de tribune moesten plaatsnemen, won de ploeg van Koster met 2-0. Willem II gaat op 5 januari mét Wellenreuther, Meissner, Akkaynak en Avdijaj op trainingskamp naar de Spaanse badplaats Marbella. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Conceptprogramma eredivisie 2019/2020 bekend Gepubliceerd op 14-6-2019
Eredivisie
Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM Gepubliceerd op 13-6-2019
Eredivisie
Op weg naar rookvrije voetbalstadions Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
Clubs helpen ruim 16.000 kinderen meer dan 100.000 boeken te scoren Gepubliceerd op 4-6-2019
Eredivisie
RKC en Sparta terug in de Eredivisie, FC Utrecht gaat Europa in Gepubliceerd op 29-5-2019