Willem II wint dankzij trio aan strafschoppen van Fortuna Gepubliceerd op 30-3-2019 | Via fox sports

Willem II heeft een tumultueus duel van Fortuna Sittard met 3-2 gewonnen. Alle Tilburgse doelpunten werden door goaltjesdief Alexander Isak gemaakt vanaf de strafschopstip. Fortuna speelde daarnaast de gehele tweede helft met een man minder na de directe rode kaart van Andrija Balic.

De Limburgers, die de dag drie punten boven de degradatiestreep begonnen, kwamen nog wel na dik een halfuur spelen op voorsprong. Andrija Novakovich profiteerde optimaal van geblunder bij Willem II-doelman Michael Woud. De 20-jarige doelman mocht zijn debuut maken omdat eerste keeper Timon Wellenreuther met een blessure kampte.

Heel lang kon Fortuna niet genieten van de voorsprong. Vlak voor rust werd Andrija Balic met een rode kaart weggestuurd voor het ontnemen van een scoringskans. De daaropvolgende penalty werd benut door het Zweedse wonderkind Alexander Isak. 

Na rust wist Fortuna met een man minder toch weer op voorsprong te komen. Centrale verdediger Branislav Ninaj tikte een voorzet van dichtbij binnen. Wederom was de voorsprong van korte duur want amper vijf minuten later mocht Isak weer aantreden vanaf de strafschopstip. De 19-jarige huurling van Borussia Dortmund was wederom koelbloeding en mocht zijn hattrick drie minuten later compleet maken met zijn derde benutte penalty.

Isak werd met zijn 19 jaar en 190 dagen niet alleen de jongste Willem II-speler ooit met een hattrick in de Eredivisie. Hij is ook de eerste speler die driemaal in één wedstrijd vanaf elf meter weet te scoren. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019