Willem II zet ongeslagen reeks voort met nipte zege op Heracles Gepubliceerd op 2-2-2020 | Via fox sports

Willem II heeft zich zondag weer aangesloten bij Feyenoord als naaste belager van Ajax en AZ in de Eredivisie. De Tilburgers wonnen op eigen veld met 1-0 van Heracles Almelo en zijn nu negen competitieduels op rij ongeslagen.

De wedstrijd begon onder leiding van Kevin Blom, maar de arbiter moest zich na tien minuten laten vervangen vanwege een blessure. Daardoor maakte scheidsrechter Robin Hensgens zijn debuut in de Eredivisie. 

In de 26ste minuut kwam Willem II op voorsprong door een doelpunt van Sebastian Holmén, zijn eerste in de Eredivisie. De Zweed schoot raak nadat de bal, na een halve omhaal van Dries Saddiki via de lat en paal, voor zijn voeten belandde. 

Het was in het vervolg van het duel met name aan Heracles-doelman Janis Blaswich te danken dat de spanning tot het einde gehandhaafd bleef, maar de Tilburgers trokken de overwinning over de streep. 

Willem II is inmiddels negen duels ongeslagen in de Eredivisie. De laatste nederlaag dateert van 3 november: uit bij FC Groningen verloor de ploeg van trainer Adrie Koster met 2-0. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020