Willem II zet ongeslagen reeks voort met nipte zege op Heracles Gepubliceerd op 2-2-2020 | Via fox sports

Willem II heeft zich zondag weer aangesloten bij Feyenoord als naaste belager van Ajax en AZ in de Eredivisie. De Tilburgers wonnen op eigen veld met 1-0 van Heracles Almelo en zijn nu negen competitieduels op rij ongeslagen.

De wedstrijd begon onder leiding van Kevin Blom, maar de arbiter moest zich na tien minuten laten vervangen vanwege een blessure. Daardoor maakte scheidsrechter Robin Hensgens zijn debuut in de Eredivisie. 

In de 26ste minuut kwam Willem II op voorsprong door een doelpunt van Sebastian Holmén, zijn eerste in de Eredivisie. De Zweed schoot raak nadat de bal, na een halve omhaal van Dries Saddiki via de lat en paal, voor zijn voeten belandde. 

Het was in het vervolg van het duel met name aan Heracles-doelman Janis Blaswich te danken dat de spanning tot het einde gehandhaafd bleef, maar de Tilburgers trokken de overwinning over de streep. 

Willem II is inmiddels negen duels ongeslagen in de Eredivisie. De laatste nederlaag dateert van 3 november: uit bij FC Groningen verloor de ploeg van trainer Adrie Koster met 2-0. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Clint Leemans uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Gepubliceerd op 1-10-2020
Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020