Wisselvallige Rus vliegt eruit in Bogota Gepubliceerd op 7-4-2021 | Via ESPN

De nummer drie van de plaatsingslijst maakt haar favorietenrol niet waar tegen Nuria Parrizas-Diaz.

Arantxa Rus is op het WTA-toernooi van Bogota gestrand in de achtste finale. De nummer drie van de plaatsingslijst presteerde zeer wisselvallig tegen Nuria Parrizas-Diaz en verloor in drie sets: 7-6, 2-6, 6-1.

In de Colombiaanse hoofdstad verloor Rus de gelijkopgaande eerste set in de tiebreak. Maar daarna liet de geboren Delftse zien dat ze bijna honderd plekken hoger op de mondiale ranking staat dan haar tegenstander van vandaag. Ze brak haar Spaanse opponente drie keer op rij en behaalde fluitend de setwinst.

Er leek niets aan de hand, totdat Rus haar service begon in te leveren. De rollen waren compleet omgedraaid en de ongeplaatste Parrizas-Diaz - slechts 171ste op de wereldranglijst – rook bloed. Ze benutte twee van haar drie breakkansen en haar opslag liep ook nog eens veel beter dan die van Rus. Op het tweede matchpoint besliste Parrizas-Diaz de vreemde wedstrijd.

Schrale troost voor Rus: ze komt in Bogata nog wel uit in het dubbelspel. Daar is onze landgenote samen met Tamara Zidansek uit Slovenië als eerste geplaatst. Donderdag speelt het duo hun kwartfinale.

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf volgend seizoen: Eredivisievoetbal in Ultra HD op ESPN Gepubliceerd op 12-4-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Giakoumakis en Malen bewijzen hun waarde Gepubliceerd op 9-4-2021
Eredivisie
Definitief: 23 april weer toeschouwers in de Eredivisie stadions Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Advocaat in een illuster rijtje na zijn 200ste overwinning in de Eredivisie Gepubliceerd op 6-4-2021
Eredivisie
Gravenberch uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de maand Gepubliceerd op 2-4-2021