WK-droom Suriname spat uiteen, Curaçao wel door Gepubliceerd op 9-6-2021 | Via ESPN

Canada verspert Suriname weg naar WK.

Suriname gaat niet naar het WK. De ploeg van bondscoach Dean Gorré was duidelijk een maatje te klein voor Canada: 4-0. Curaçao plaatste zich wel voor de volgende van de WK-kwalificatie door een 0-0 gelijkspel tegen Guatamala.

Suriname moest winnen om kans te houden op een WK-ticket, maar het superduo van Canada stak daar een stokje voor. Alphonso Davies van Bayern München was verantwoordelijk voor de 1-0, Jonathan David van Lille bepaalde met een hattrick de eindstand op 4-0.

Canada gaat door naar de volgende ronde waar een van de andere 5 groepswinnaars wacht als tegenstander. Daarna volgt nog een poulefase als laatste horde op weg naar het WK in Qatar.

Kluivert leidt Curaçao naar groepswinst
Curaçao mag nog hopen op WK-deelname. Het land, waar Patrick Kluivert als vervangend bondscoach aan het roer staat als tijdelijke vervanger van Guus Hiddink, verdedigde in eigen huis met succes de koppositie tegen Guatamala.

De twee teams stonden op gelijke hoogte, maar vanwege het betere doelsaldo was een 0-0 gelijkspel voldoende voor Kluivert en zijn mannen. Bij Curaçao speelden onder meer Eloy Room, de broers Bacuna, Brandley Kuwas en Cuco Martina mee. 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021