Zakelijke zege Ajax bij Eredivisie-rentree Blind en Ziyech Gepubliceerd op 16-2-2020 | Via fox sports

Ajax heeft niet kunnen imponeren bij het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk. De Amsterdamse koploper nam wel verder afstand van achtervolger AZ met een zakelijke zege op de hekkensluiter: 3-0.

Ajax is de meest scorende ploeg in de Eredivisie, terwijl RKC de meest gepasseerde defensie heeft in de competitie. Een monsterscore lag op de loer, maar Ajax kon het klasseverschil niet in veel goals uitdrukken.

Voor rust scoorde alleen Dusan Tadic vanaf de strafschopstip. De Serviër schoot de bal perfect in de kruising na een overtreding van Hans Mulder op Donny van de Beek: 1-0. Van de Beek was in de tweede helft aangever bij de 2-0 van Lassina Traoré. De spits uit Burkina Faso zette ook zijn tweede schot op doel in de Eredivisie om in een doelpunt.

Na de tweede treffer - in de 52ste minuut - bleef een derde goal lang uit tot Klaas Jan Huntelaar in de slotfase de bal kon binnen tikken. De 4-0 van Huntelaar werd nog afgekeurd vanwege buitenspel.

Bij de Amsterdammers maakten zowel Hakim Ziyech als Daley Blind speelminuten in aanloop naar de Europa League-clash. Ziyech stond aan de aftrap, maar speelde een ongelukkige wedstrijd. Blind maakte eveneens zijn Eredivisie-rentree als vervanger van Ziyech. Ajax voert de ranglijst aan het 53 punten, AZ volgt op zes punten achterstand. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020