Ziyech leidt Ajax naar grote zege op Sparta Published on 1-9-2019 | By fox sports

Ajax heeft zonder veel problemen afgerekend met Sparta Rotterdam. Hakim Ziyech hielp de Amsterdammers met twee doelpunten én een cruciale redding op de lijn op weg naar een grote zege: 1-4.

De belangrijkste daad verrichtte Ziyech nog voor er een doelpunt was gemaakt door Ajax. Sparta Rotterdam bood de bezoekers uit de hoofdstad uitstekend partij en had op voorsprong kunnen komen, maar Ziyech voorkwam een doeltreffende kopbal van Jurgen Mattheij met een redding op de lijn.

Vlak daarna sloeg Quincy Promes - die de voorkeur kreeg boven Klaas-Jan Huntelaar - wel toe. De door Ajax opgeleide aanvaller mocht voor het eerst juichen als doelpuntenmaker in het eerste elftal van de Amsterdammers. Lisandro Martínez stond aan de basis van de Promes-primeur met een puntgave assist. De aanvaller prikte de bal vervolgens eenvoudig langs Tim Coremans: 0-1. 

Na de openingstreffer was het verzet van Sparta gebroken en liep Ajax via twee goals van Ziyech en een benutte strafschop van Dusan Tadic uit naar 0-4. Tadic was beide keren de aangever bij de goals van Ziyech. Halil Dervisoglu tekende nog voor de eretreffer na goed voorbereidend werk van Ajax-plaaggeest Bryan Smeets: 1-4.

Bij winst was Sparta koploper geweest, nu is Ajax ranglijstaanvoerder met tien punten uit vier duels. Sparta verliest voor het eerst dit Eredivisie-seizoen en heeft acht punten verzameld na vijf duels.(FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
Vluchteling Mo vindt nieuw thuis bij Sparta Rotterdam Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020
Eredivisie
Prachtgoals Pavlidis en Ndayishimiye bij nieuwe Willem II-stunt tegen AZ Published on 20-1-2020