Ziyech vijfde Ajax-transfer boven tien miljoen sinds 2019 Gepubliceerd op 13-2-2020 | Via fox sports

Hakim Ziyech is de vijfde speler sinds januari 2019 die voor meer dan tien miljoen euro vertrekt bij Ajax. Deze vier spelers gingen hem voor.

Maximilian Wöber naar Sevilla 10,5 miljoen euro

Maximilian Wöber kwam in de zomer van 2017 over van Rapid Wien, dat rond de 7,5 miljoen euro ontving voor de verdediger. Hoewel de Oostenrijkse international in zijn eerste anderhalf jaar nog tot 30 competitieduels kwam, lieten de Amsterdammers hem in januari 2019 voor 10,50 miljoen euro vertrekken naar Sevilla FC. Het eerste half jaar was nog huurbasis, waarna de Spaanse club hem definitief overnam. Inmiddels speelt Wöber zijn wedstrijden voor Red Bull Salzburg in zijn geboorteland.

Kasper Dolberg naar OGC Nice 20,5 miljoen euro

Kasper Dolberg sloot in 2015 aan in de jeugdopleiding van Ajax. De Deense spits verdiende al snel een reputatie als toptalent en maakte dit in zijn eerste seizoen in de hoofdmacht volledig waar. Na 16 goals in 29 competitiewedstrijden en een succesvol Europees seizoen mocht hij de Johan Cruijff Prijs voor talent van het jaar in de Eredivisie in ontvangst nemen. In zijn volgende twee seizoenen kwam hij mede door blessures minder goed uit de verf, waarna hij in de zomer van 2019 voor 20,5 miljoen euro richting Nice verkast.

Frenkie de Jong naar Barcelona, 75 miljoen euro

De carrière van Frenkie de Jong verliep de laatste jaren helemaal in een sneltreinvaart. Drie seizoenen geleden was de oud-jeugdspeler van Willem II en RKC nog basisklant bij Jong Ajax, terwijl hij inmiddels alweer een half jaar vaste waarde is bij Barcelona. Tussendoor speelde hij zich gedurende twee jaar in de kijker bij de hoofdmacht van Ajax en Oranje. Nog voordat de dubbel en de succesvolle run in de Champions League een feit was, had de Catalaanse topclub al toegeslagen. De Jong tekende bij Barcelona in januari 2019 voor 75 miljoen euro een contract dat een half jaar later inging.

Matthijs de Ligt naar Juventus, 85,5 miljoen euro

Het verhaal van Matthijs de Ligt leest helemaal als een jongensboek. De nog altijd pas 20-jarige verdediger draait al een aantal seizoen mee op het allerhoogste niveau. Na zijn jaren in de jeugd van Ajax maakte hij in november 2016 zijn debuut in de Eredivisie en miste zelden een wedstrijd in de volgende 2.5 jaar. Daarnaast werd hij de jongste aanvoerder ooit van Ajax én de jongste speler ooit in een Europese finale. De Golden Boy van 2018 en de winnaar van de Gouden Schoen afgelopen seizoen verhuist in de zomer van 2019 voor 85,5 miljoen naar Juventus. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020