Hakim Ziyech uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus Gepubliceerd op 13-9-2019

Hakim Ziyech (26) is door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus. De middenvelder annex aanvaller van Ajax was statistisch gezien de best presterende voetballer in de Eredivisie. 

Met vier doelpunten en één assist beleeft Ziyech zijn meest productieve seizoenstart ooit. De Marokkaanse international is dit seizoen bij een derde van de doelpunten van Ajax betrokken en deelt na vijf speelrondes de topscorerstitel met drie andere spelers in de Eredivisie.

Daarnaast bereikte Ziyech een mijlpaal in de 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam: meer dan 75 doelpunten en assists voor Ajax in de Eredivisie. Inmiddels staat de teller van de aanvaller na 95 competitieduels op 36 doelpunten en 40 assists.

Hakim Ziyech kwam in vier wedstrijden tot 19 schoten, creëerde 13 kansen en heeft 9 geslaagde dribbels achter zijn naam staan. Daarnaast won de Ajacied 26 persoonlijke duels, noteerde 352 balcontacten en haalde een passnauwkeurigheid van 75%.

De Ajacied wist onder meer teamgenoot Dusan Tadic, Haris Vuckic (FC Twente) en Ibrahim Dresevic (sc Heerenveen) achter zich te houden. Het is voor Ziyech de tweede keer dat hij de prijs in ontvangst neemt: vorig seizoen werd de aanvallende middenvelder uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober.

 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie lanceert ism NLvoorelkaar een landelijk vrijwilligersplatform Gepubliceerd op 9-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Focus op verantwoord uitspelen competities Gepubliceerd op 7-4-2020
Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020