Het Eredivisie elftal van de maand november Geplaatst op 30-11-2017

Het Eredivisie elftal van de maand november telt 11 nieuwe spelers ten opzichte van vorige maand. Opvallend: Ajax en SC Heerenveen zijn beiden hofleverancier met twee spelers, terwijl bij lijstaanvoerder PSV - statistisch gezien - geen één speler bovenuit stak afgelopen drie speelrondes. 

Sinds dit seizoen kiest de Eredivisie CV samen met FOX Sports het 'Eredivisie Elftal van het seizoen'. Op basis van matchdata statistieken van Opta Sports worden spelers individueel beoordeeld aan de hand van 60 verschillende statistieken. Hieruit komen de beste Speler, Talent en Elftal van de Maand voortvloeien.

Een vuistregel is dat spelers minimaal 150 speelminuten (2 wedstrijden) achter hun naam hebben staan om in aanmerking te komen voor het elftal. Zo valt Ajax-aanvaller Justin Kluivert, met 148 speelminuten en een hattrick tegen Roda JC, nét buiten de selectie. 


Geen speler van PSV

Opvallend is de afwezigheid van de PSV-selectie. De afgelopen maanden stond Hirving Lozano steevast in het Elftal van de Maand, terwijl ook Gastón Pereiro, Santiago Arias en Jürgen Locadia onderdeel uitmaakten. Santiago Arias leek nog even in de race te zijn voor de rechtsbackpositie, maar moest zijn meerdere erkennen aan AZ-vederdiger Jonas Svensson. Uit de statistieken blijkt Ridgeciano Haps (Feyenoord) het beste gepresteerd te hebben als linksback. 

Bij Ajax sprongen Donny van de Beek (tevens Talent van de maand) en Matthijs de Ligt er statisch bovenuit, terwijl Daniel Høegh en Martin Ødegaard het team van Streppel bij de hand namen. Diederik Boer is uitgegroeid tot een stabiele factor bij de nummer 4 (PEC Zwolle), terwijl VVV-Venlo middenvelder Damian van Bruggen met een schitterend doelpunt tegen Feyenoord en Willem II zijn visitekaartje afgaf.

Labyad speler van de maand

Na zijn goede spel bij ADO Den Haag completeert Abdenasser El Khayati van ADO Den Haag het middenveld en Bartholomew Ogbeche de spitsposititie. De aanvaller van Willem II is net terug van een blessure en wist met minimaal balcontact toch vier doelpunten te maken.

Zakaria Labyad, tevens ook Speler van de Maand, kon terugkijken op zijn beste maand dit seizoen; hij scoorde hoger dan alle andere spelers in de Eredivisie. Lees hier meer over de prestaties van Zakaria Labyad afgelopen maand. 

Uitgelicht

Eredivisie PEC Zwolle start met Week van de Vitaliteit Geplaatst op 23-3-2018
Eredivisie Edivisie-teams strijden vanaf 24 maart om PayPal #2VS2cup Geplaatst op 20-3-2018
Eredivisie Nederland en Engeland spelen eerste e-interland ooit Geplaatst op 20-3-2018
Eredivisie Video Assistent Referee vanaf volgend seizoen in de Eredivisie Geplaatst op 20-3-2018
Eredivisie Samenvattingen Eredivisie tot 2022 op NOS te zien Geplaatst op 16-3-2018