Het Eredivisie elftal van de maand november Gepubliceerd op 30-11-2017

Het Eredivisie elftal van de maand november telt 11 nieuwe spelers ten opzichte van vorige maand. Opvallend: Ajax en SC Heerenveen zijn beiden hofleverancier met twee spelers, terwijl bij lijstaanvoerder PSV - statistisch gezien - geen één speler bovenuit stak afgelopen drie speelrondes. 

Sinds dit seizoen kiest de Eredivisie CV samen met FOX Sports het 'Eredivisie Elftal van het seizoen'. Op basis van matchdata statistieken van Opta Sports worden spelers individueel beoordeeld aan de hand van 60 verschillende statistieken. Hieruit komen de beste Speler, Talent en Elftal van de Maand voortvloeien.

Een vuistregel is dat spelers minimaal 150 speelminuten (2 wedstrijden) achter hun naam hebben staan om in aanmerking te komen voor het elftal. Zo valt Ajax-aanvaller Justin Kluivert, met 148 speelminuten en een hattrick tegen Roda JC, nét buiten de selectie. 


Geen speler van PSV

Opvallend is de afwezigheid van de PSV-selectie. De afgelopen maanden stond Hirving Lozano steevast in het Elftal van de Maand, terwijl ook Gastón Pereiro, Santiago Arias en Jürgen Locadia onderdeel uitmaakten. Santiago Arias leek nog even in de race te zijn voor de rechtsbackpositie, maar moest zijn meerdere erkennen aan AZ-vederdiger Jonas Svensson. Uit de statistieken blijkt Ridgeciano Haps (Feyenoord) het beste gepresteerd te hebben als linksback. 

Bij Ajax sprongen Donny van de Beek (tevens Talent van de maand) en Matthijs de Ligt er statisch bovenuit, terwijl Daniel Høegh en Martin Ødegaard het team van Streppel bij de hand namen. Diederik Boer is uitgegroeid tot een stabiele factor bij de nummer 4 (PEC Zwolle), terwijl VVV-Venlo middenvelder Damian van Bruggen met een schitterend doelpunt tegen Feyenoord en Willem II zijn visitekaartje afgaf.

Labyad speler van de maand

Na zijn goede spel bij ADO Den Haag completeert Abdenasser El Khayati van ADO Den Haag het middenveld en Bartholomew Ogbeche de spitsposititie. De aanvaller van Willem II is net terug van een blessure en wist met minimaal balcontact toch vier doelpunten te maken.

Zakaria Labyad, tevens ook Speler van de Maand, kon terugkijken op zijn beste maand dit seizoen; hij scoorde hoger dan alle andere spelers in de Eredivisie. Lees hier meer over de prestaties van Zakaria Labyad afgelopen maand. 

Uitgelicht

Eredivisie
De ziel van De Koel in 46 iconische foto's Gepubliceerd op 10-10-2018
Eredivisie
De ziel van VVV-Venlo: skiën op de trap en volgepakte tribunes Gepubliceerd op 10-10-2018
Eredivisie
De ziel van het Abe Lenstra Stadion in 49 prachtige foto's Gepubliceerd op 9-10-2018
Eredivisie
De ziel van SC Heerenveen: van schaatscafé tot volksverhuizing Gepubliceerd op 9-10-2018
Eredivisie
In beeld: het Eredivisie OldStars Toernooi in Almelo Gepubliceerd op 8-10-2018