ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Gepubliceerd op 20-1-2020

Alan Pardew kan met een tevreden gevoel terugkijken op zijn eerste wedstrijd als trainer van ADO Den Haag. De nummer voorlaatst van de eerste seizoenshelft wees hekkensluiter RKC Waalwijk terug in een cruciale degradatieclash: 2-0.

Pardew, die het roer vlak voor de kerst overnam van Alfons Groenendijk, stuurde meteen vier debutanten het veld in. Winterversterkingen Sam Stubbs, Laurens De Bock, George Thomas en Mick van Buren kregen allen een basisplaats. Aanvoerder Aaron Meijers was een van de slachtoffers en moest op de bank plaatsnemen.

Meijers nam als invaller op gezonde wijze revanche in de slotfase van het duel. De verdediger krulde een heerlijke vrije trap in de hoek voor de 2-0. De vrije trap was toegewezen, nadat Hannes Delcroix doorgebroken speler Crysencio Summerville had neergehaald en rood had gekregen.

Shaquille Pinas had in de eerste helft ADO op voorsprong gezet. De verdediger knikte na een half uur een vrije trap van John Goossens binnen.

De tweede thuiszege van ADO betekende dat de ploeg over VVV-Venlo heen klom naar de zestiende plaats. De voorsprong op RKC groeide naar vijf punten. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020