ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Gepubliceerd op 20-1-2020

Alan Pardew kan met een tevreden gevoel terugkijken op zijn eerste wedstrijd als trainer van ADO Den Haag. De nummer voorlaatst van de eerste seizoenshelft wees hekkensluiter RKC Waalwijk terug in een cruciale degradatieclash: 2-0.

Pardew, die het roer vlak voor de kerst overnam van Alfons Groenendijk, stuurde meteen vier debutanten het veld in. Winterversterkingen Sam Stubbs, Laurens De Bock, George Thomas en Mick van Buren kregen allen een basisplaats. Aanvoerder Aaron Meijers was een van de slachtoffers en moest op de bank plaatsnemen.

Meijers nam als invaller op gezonde wijze revanche in de slotfase van het duel. De verdediger krulde een heerlijke vrije trap in de hoek voor de 2-0. De vrije trap was toegewezen, nadat Hannes Delcroix doorgebroken speler Crysencio Summerville had neergehaald en rood had gekregen.

Shaquille Pinas had in de eerste helft ADO op voorsprong gezet. De verdediger knikte na een half uur een vrije trap van John Goossens binnen.

De tweede thuiszege van ADO betekende dat de ploeg over VVV-Venlo heen klom naar de zestiende plaats. De voorsprong op RKC groeide naar vijf punten. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020