Ajax voor de 35e keer kampioen van Nederland Gepubliceerd op 2-5-2021

Ajax is voor de 35e keer in de clubhistorie kampioen geworden van de Nederland. Na de 4-0 overwinning op FC Emmen kon het feest officieel losbarsten in een lege Johan Cruijff Arena.

Er zijn niet veel kampioenswedstrijden geweest waar het spannend was, dit was dan ook geen uitzondering. Het was de wedstrijd van de scorende verdedigers. In de eerste helft maakte Jurriën Timber zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Rechtsback Devyne Rensch tekende voor de 3-0, nadat daarvoor Sébastien Haller al trefzekker was. Davy Klaassen besliste een kwartier voor het einde het duel met zijn twaalfde treffer van het seizoen.

De ontlading van de ervaren jongens, de opgekomen jonkies, de stabiele Zuid-Amerikanen, de niet aangevinkte Sébastien Haller en de geschorste André Onana verbeeldden het bewogen seizoen. Het tweede kampioenschap is ook binnen voor de 51-jarige Erik ten Hag, nadat zijn ploeg vorig jaar op pole position door het coronavirus werd afgestopt. Onlangs verlengde de trainer zijn contract en is hij ook volgend jaar de eindverantwoordelijke in de Johan Cruijff Arena.

Ajax won twee weken geleden ook al de KNVB-beker. De club uit de hoofdstad verzekerde zich achtmaal eerder van de zogenoemde 'dubbel'. FC Emmen blijft de nummer 16 van de Eredivisie. Die positie verplicht aan het einde van het seizoen tot deelname aan de play-offs voor promotie en degradatie.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021