Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020

Het Nederlands betaald voetbal organiseert van maandag 6 juli tot en met zondag 12 juli een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat naar de maatschappelijke projecten van de clubs.

In totaal worden er honderden items geveild ten behoeve van de clubfoundations. De 34 profclubs en de (oud)spelers stellen hiervoor verschillende attributen beschikbaar. Van gesigneerde voetbalshirts, gedragen voetbalschoenen en aanvoerdersbanden tot unieke ervaringen.

“Deze Meer dan Voetbal-week laat zien dat alle Nederlandse betaaldvoetbalclubs niet alleen de focus hebben op de sportieve prestaties, maar ook dat zij maatschappelijke projecten hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Wesley Montijn van de Keuken Kampioen Divisie.

Namens de Eredivisie CV licht Aukje Geubbels toe: “Het goede en waardevolle werk van de clubfoundations in de maatschappij verdient het om meer aandacht krijgen. Het is fantastisch dat deze campagneweek is opgezet met alle 34 clubs. Hopelijk wordt het ook financieel een succes zodat er een mooi bedrag voor de foundations wordt opgehaald.”

Zo kan men bieden op de gesigneerde voetbalschoenen van spelers als Dessers, Idrissi, Malen en Alberg. Daarnaast zijn shirts met handtekeningen van de hele selectie beschikbaar en unieke exemplaren zoals het shirt van Ruud van Nistelrooij (50 jaar FC Den Bosch), Matthijs de Ligt (EK U17) en Arjen Robben (FC Groningen). Ook fans van keepers kunnen bieden op de handschoenen van onder andere Wellenreuther en Koeman jr. en er is zelfs een stukje kunstgras uit het Cars Jeans Stadion te koop.

Tevens zijn er vele unieke arrangementen waar op geboden kan worden: een wedstrijd als mascotte van Ajax, een plek op de officiële teamfoto bij PSV, een gasttraining van Henk de Jong, een meet & greet met Wim Jonk en Jan Smit, een uur golfen met Glenn Bijl, een esportsclinic met de eDivisie-kampioen, een kopje koffie met Adrie Koster, een bezoek van Almere City FC-mascotte Ally de Aap of een diner op de middenstip. 

Opbrengsten naar maatschappelijke projecten

Alle opbrengsten van de voetbalveiling gaan uitsluitend naar de clubfoundations. De 34 clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voeren jaarlijks tussen de 500 en 1.000 maatschappelijk projecten en activiteiten uit, gericht op onder andere het tegengaan van eenzaamheid, bevorderen van een gezondere levensstijl en begeleiding van mensen naar werk.

De Meer dan Voetbal-week is een nieuw initiatief van de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de 34 betaald voetbalclubs. Een overzicht van alle veilingitems, arrangementen én maatschappelijke projecten van de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisieclubs is te bekijken op http://www.meerdanvoetbal.nl

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020