David Neres is Eredivisie talent van de maand Gepubliceerd op 1-11-2017

David Neres is verkozen tot het Eredivisie Talent van de maand (oktober). Uit de matchdata statistieken van Opta Sports blijkt de 20-jarige Braziliaan het beste gepresteerd te hebben, gevolgd door Thomas Ouwejan (AZ) en teamgenoot Maximilian Wöber (Ajax). 

De rechtsbuiten van Ajax kwam in januari dit jaar over van São Paulo FC (Brazilië) en kende een stroeve start. Inmiddels heeft de Braziliaan zijn draai gevonden en verschijnt hij wekelijks in het basiselftal van trainer Keizer. In de drie laatste speelrondes kwam de nummer 7 tot scoren in eigen huis (Sparta Rotterdam) en in Tilburg (Willem II). Ook tegen SC Heerenveen wist de aanvaller twee maal het net te vinden, al telden deze cijfers mee voor de september-verkiezing. 

Zijn grootste visitekaartje gaf Neres af in de Klassieker toen hij met 3 assists zijn ploeg naar een overwinning leidde. Geen enkele andere speler in de Eredivisie wist afgelopen maand meer assists te geven dan David Neres (enkel Jahanbakhsh: ook 3 assist). Ook had Neres 23 balcontacten in de vijandelijke zestien meter en wist hij 11 keer een succesvolle dribbel met de bal te maken. Alle statistieken van David Neres Campo in de Eredivisie zijn te bekijken op zijn persoonlijke pagina

Neres treedt als Eredivisie talent van de maand in de voetsporen van SC Heerenveen-rechtsback Denzel Dumfries (augustus) en linksback Angeliño van NAC Breda (september).

Speler- en elftal van de maand

Eerder werd Gastón Pereiro (PSV) uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de maand (oktober). Meer over de uitverkiezing van Pereiro is hier te lezen. Donderdag wordt het Elftal van de Maand Oktober bekend gemaakt. 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020