eDivisie nadert ontknoping Gepubliceerd op 26-4-2018

Woensdag 2 mei is vanaf 16.00 uur op FOX Sports Eredivisie de laatste speelronde in de edivisie te zien. Dan wordt duidelijk wie de eindstrijd gaat aanbinden met PSV: Feyenoord, Ajax of Heracles Almelo. De winnaar strijdt uiteindelijk op vrijdagavond 11 mei met PSV-esporter Ali Riza Aygün om het landskampioenschap. Hiervan wordt live verslag gedaan tijdens de eTribune, een speciale edivisie-uitzending op FOX Sports.

Hoe liggen de kaarten van de drie esporters, in de opmaat naar de finale met PSV? Jaey Daalhuisen (Feyenoord) en Dani Hagebeuk (Ajax) staan qua punten precies gelijk bij het ingaan van de laatste speelronde. Daalhuisen heeft echter een beter doelsaldo (+28 tegenover +26). Daarbij neemt hij het op tegen de huidige nummer 11 in de edivisie - Niels Krist van SC Heerenveen - terwijl Hagebeuk een lastig duel wacht met de nummer 5, Levy Frederique (Excelsior Rotterdam). Bryan Hessing (Heracles Almelo) lijkt vooral op papier kans te maken op de titel. Hessing moet Frank van der Slot (Sparta Rotterdam) verslaan, terwijl zijn concurrenten geen punt mogen pakken.

Ontknoping te volgen via schakelprogramma

De ontknoping van de tweede seizoenshelft is woensdag 2 mei vanaf 16.00 uur te volgen via een schakelprogramma op FOX Sports Eredivisie 1. Na een halfuur wordt duidelijk wie de winnaar op de Xbox One is. De presentatie van het schakelprogramma is in handen van Simon Zijlemans, terwijl Raoul de Graaf, Bas van Velzen en Koen Weijland het commentaar bij de wedstrijden verzorgen.

Landskampioenschap live beslist in eTribune

De edivisie is dit seizoen opgesplitst in drie onderdelen. PSV-esporter Ali Riza Aygün won op Oudejaarsavond na zeventien speelrondes de eerste seizoenshelft op de PlayStation 4. Aankomende woensdag wordt duidelijk wie de tweede seizoenshelft op de Xbox One wint. De winnaar gaat vervolgens op vrijdag 11 mei om 19.00 uur samen met Aygün strijden om de edivisie kampioensschaal. De finale van de edivisie is voor iedereen live op televisie of online te volgen in een speciale uitzending van de Eretribune: de eTribune. In de eTribune blikt presentator Jan Joost van Gangelen samen met de esporters van de 18 Eredivisieclubs, de bekende edivisie shoutcasters en andere gasten terug op het tweede edivisie-seizoen.

Kwalificatie voor FIFA 18 Global Series Playoffs

De wedstrijdbeelden van de edivisie zijn dit seizoen meer dan 15 miljoen keer bekeken, gemiddeld ruim 50.000 keer per wedstrijd. In het eerste seizoen lag het gemiddelde nog op 30.000 per wedstrijd. Terwijl in Nederland de edivisie een belangrijk podium is voor de esporters van de Eredivisieclubs, zijn internationaal de ogen met name gericht op de FIFA eWorld Cup 2018 in augustus. Tijdens dit evenement strijden de beste esporters en FIFA 18-spelers om de wereldbeker.

Door de hernieuwde samenwerking tussen de Eredivisie CV en EA SPORTS™ plaatsen de winnaars van beide seizoenshelften zich automatisch voor de FIFA 18 Global Series Playoffs, het kwalificatietoernooi voor de FIFA eWorld Cup 2018. Tijdens dit toernooi komen de kampioenen van andere officiële competities, zoals de eMLS (Verenigde Staten), e-Ligue 1 (Frankrijk) en de Virtuelle Bundesliga (Duitsland), met andere FIFA-spelers bijeen om te strijden voor de laatste plekken.

Uitgelicht

Eredivisie
Voetbalhelden inspireren kinderen in nieuwe campagne FOX Sports Gepubliceerd op 19-7-2019
Eredivisie
Done deal: Matthijs de Ligt naar Juventus Gepubliceerd op 18-7-2019
Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019