Edivisie-teams strijden vanaf 24 maart om PayPal #2VS2cup Gepubliceerd op 21-3-2018

Terwijl de tweede seizoenshelft van de edivisie op de Xbox One nog volop in gang is, gaan acht edivisie-teams vanaf zaterdag 24 maart strijden om de PayPal #2VS2cup. In dit nieuwe knock-out toernooi, dat start met de kwartfinales, spelen de esporters van de Eredivisieclubs in teamverband. Daarnaast worden de vaardigheden van de esporters met 'packen' en 'squadbuilding' in FIFA 18 Ultimate Team getest.

In de PayPal #2VS2cup bouwen de edivisie-teams een compleet nieuw elftal. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd heeft elk team 20 minuten om eenvoudig en snel een team bouwen door FIFA-points aan te schaffen met een PayPal-rekening. Met de spelers die geopend worden in de packs (het zogeheten packen) wordt een team gebouwd (squadbuilding), waarna ze het in tweetallen opnemen tegen een ander edivisie-duo. 

In de halve finales krijgen de geplaatste teams 10 minuten om de selectie verder uit te breiden met nieuwe spelers. In de uiteindelijke finale op zaterdag 7 april hebben de deelnemers nog eens 5 minuten extra om een bekerwaardig elftal op te bouwen. Door dit extra spelelement wordt een breder beroep gedaan op de vaardigheden van de esporters. De wedstrijden worden opgenomen in een nieuw ingerichte edivisie-huiskamer, waar vaste edivisie-commentatoren Raoul de Graaf (FC Roelie) en Bas van Velzen (vvbasvv) de presentatie verzorgen.

Officieel debuut Koen Weijland en Jimmy Donkers

In de PayPal #2VS2cup spelen de Eredivisieclubs, in tegenstelling tot de competitie, met twee esporters in een team. Zo gaat PSV-esporter Ali Riza Aygün, regerend kampioen op de PlayStation 4, samen met Romal Abdi de Eindhovense formatie vertegenwoordigen. Bij de Amsterdammers speelt de edivisie-kampioen van vorig seizoen, Dani Hagebeuk, samen met Koen Weijland, terwijl Feyenoord aantreedt met de talentvolle gamers Jaey Daalhuisen en Jimmy Donkers.

Het volledige deelnemersveld van de PayPal #2VS2cup bestaat uit:

  • Ajax: Dani Hagebeuk en Koen Weijland

  • FC Groningen: Absalom Warkor en Nick den Hamer

  • FC Twente: Tony Kok en Emre Benli

  • FC Utrecht: Danny Hazebroek en Lode de Boo

  • Feyenoord: Jaey Daalhuisen en Jimmy Donkers

  • PSV: Ali Riza Aygün en Romal Abdi

  • Sparta Rotterdam: Lev Vinken en Frank van der Slot

  • VVV-Venlo: Nick Cooiman en Sandro Cooiman

Vanaf 24 maart elke zaterdag te zien op YouTube

De PayPal #2VS2cup is een initiatief van de Eredivisie CV en Endemol Shine Nederland, in samenwerking met de Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en PayPal. Met de #2VS2cup wil PayPal als officiële partner van de edivisie laten zien wat de voordelen zijn voor gamers om snel en gemakkelijk te kunnen betalen. Sinds dinsdag 20 maart staat een video met de loting op het YouTube-kanaal van de edivisie. Op zaterdag 24 maart worden om 12:00 uur de eerste kwartfinales op YouTube uitgezonden. De finale staat gepland op zaterdag 7 april.

 

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019