Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Published on 19-8-2019

PSV heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo relatief eenvoudig gewonnen. Steven Bergwijn scoorde in de eerste helft, Mohamed Ihattaren besliste het duel na rust met zijn eerste Eredivisie-goal: 0-2.

Voor de 17-jarige Ihattaren was het een primeur. In zijn veertiende optreden in de Eredivisie mocht hij voor het eerst juichen als doelpuntenmaker.

Ihattaren was in de ploeg gekomen bij afwezigheid van de geblesseerde Bruma en transfertarget Hirving Lozano. Cody Gakpo completeerde het aanvallende viertal van PSV als linksbuiten. Achter spits Donyell Malen speelde Steven Bergwijn op '10'. 

Bergwijn was veruit de gevaarlijkste man van PSV in de eerste helft. Na een geplaatst afstandsschot dat net langs de paal scheerde, vond de aanvaller met een kiezelhard schot alsnog het doel: 0-1. Het was één van de weinige wapenfeiten van PSV in de eerste helft, waarin de Eindhovenaren niet genoeg profiteerden van de door Heracles weggegeven ruimte. 

PSV leek nog wel een gouden kans te krijgen voor rust, na vermeend hands in de zestien van Heracles, maar VAR Martin van den Kerkhof floot scheidsrechter Jochem Kamphuis terug. 

Heracles, dat het moest stellen zonder sterspeler Mo Osman, creëerde meer kansen, maar wist het doel niet te vinden. Teun Bijleveld stuitte op Jeroen Zoet, Silvester van der Water produceerde een mislukte stiftje met rechts nadat Cyriel Dessers hem vrij voor de keeper had gezet.
 
In de tweede helft kwam PSV helemaal niet meer in problemen en gooide Ihattaren de wedstrijd in het slot met een zacht maar uiterst precies schot na voorbereidend werk van Gakpo: 0-2. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
Vluchteling Mo vindt nieuw thuis bij Sparta Rotterdam Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020