Eredivisie archief: Weergaloos doelpunt jarige Anastasiou Gepubliceerd op 5-3-2018

Vandaag viert Yannis Anastasiou zijn 45e verjaardag. Om zijn verjaardag te vieren én om alvast vooruit te blikken op Roda JC - Sparta dit weekend, hier misschien wel het mooiste doelpunt van zijn voetbalcarrière. Met een schitterend afstandsschot van 40 meter schiet de aanvaller van Roda JC zijn ploeg op een 0-1 voorsprong tegen Sparta Rotterdam.

Anastasiou beleefde de succesvolste tijd van zijn carrière bij Roda JC. In zijn eerste seizoen voor de Limburgers maakte hij veel indruk met 19 goals in 34 wedstrijden. In de vier seizoenen waarin de Griekse aanvaller voor Roda JC in actie kwam, wist hij, in de Eredivisie, maar liefst 48 keer het net te vinden.

Na zijn carrière als profvoetballer stond Anastasiou nog aan het roer als coach bij Panathinaikos Reading en Roda JC.

Een van zijn mooiste doelpunten maakte hij voor Roda JC in de wedstrijd tegen Sparta in oktober 2001. Na een fout in de Rotterdamse verdediging wist Anastasiou de bal van 40 meter in doel te schieten en zo Roda JC op een 0-1 voorsprong te zetten. Bekijk het fragment hieronder.

 

OVER HET EREDIVISIE-ARCHIEF

De Eredivisie CV heeft samen met de Eredivisieclubs, NOS, Beeld & Geluid, ODMedia en Google een archief op YouTube gelanceerd. In dit archief zijn ruim 1.000 hoogtepunten van de 53 (voormalige) Eredivisieclubs te bekijken, waaronder doelpunten, samenvattingen en zelfs live-wedstrijden. Met het ontsluiten van dit cultureel voetbalerfgoed wil de Eredivisie het 60-jarig archief veilig stellen voor de toekomst en toegankelijk maken voor fans in binnen- en buitenland. Alle archief-kanalen zijn hier te bekijken.

Uitgelicht

Eredivisie
Nicolás Tagliafico uitgeroepen tot Speler van de Maand november Gepubliceerd op 6-12-2018
Eredivisie
De ziel van het Hitachi Capital Mobility Stadion in 57 foto's Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van FC Groningen: de Groene Kathedraal Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van de Johan Cruijff ArenA in 56 foto's Gepubliceerd op 26-11-2018
Eredivisie
De ziel van Ajax: Hee Amsterdam en neven Gepubliceerd op 26-11-2018