Eredivisie-archief: 3 mooiste goals van VVV-Venlo Gepubliceerd op 7-2-2018

Vandaag bestaat VVV-Venlo precies 115 jaar. Afgelopen zondag werd het 115-jarig bestaan al kleur gegeven door drie punten te pakken tegen Feyenoord. Een perfect startschot van de jubileumweek, waarin de Limburgse club diverse festiviteiten organiseert.

Vanavond kan de Venlose club het feestje compleet maken. Om 20:45 uur speelt de ploeg van trainer Maurice Steijn een uitwedstrijd bij Willem II. De wedstrijd Willem II – VVV-Venlo wordt live op FOX Sports 5 uitgezonden.

GESCHIEDENIS VVV-VENLO

Venlo is een van de tien Nederlandse steden waar het profvoetbal zijn oorsprong kent. Sportclub Venlo ’54 beleeft op zaterdag 14 augustus van dat jaar zelfs de primeur door tegen Alkmaar ’54 de eerste wedstrijd in de geschiedenis van het Nederlandse betaald voetbal te spelen.

In 61 jaar profvoetbal is de winst van de KNVB-beker in 1959 een hoogtepunt voor VVV-Venlo. De club pakt de beker door in het Haagse Zuiderpark met 4-1 te winnen van ADO Den Haag. Ook in de seizoenen die volgen wordt succes geboekt; in 1960 sluit VVV-Venlo de competitie met een knappe zesde plek af, terwijl de Limburgse club een seizoen later zelfs derde eindigt.

Sinds afgelopen seizoen speelt The Good Old weer in de Eredivisie, nadat het een seizoen eerder glansrijk kampioen werd in de Jupiler League. Eerder kwam VVV-Venlo 20 seizoenen in de Eredivisie uit.

DRIE MOOISTE GOALS 

Ter ere van het 115-jarig bestaan hebben we de drie mooiste goals uit het Eredivisie-archief hieronder geplaatst. Welke goal is volgens jou het mooiste? 

 

OVER HET EREDIVISIE-ARCHIEF

De Eredivisie CV heeft samen met de Eredivisieclubs, NOS, Beeld & Geluid, ODMedia en Google een archief op YouTube gelanceerd. In dit archief zijn ruim 1.000 hoogtepunten van de 53 (voormalige) Eredivisieclubs te bekijken, waaronder doelpunten, samenvattingen en zelfs live-wedstrijden. Met het ontsluiten van dit cultureel voetbalerfgoed wil de Eredivisie het 60-jarig archief veilig stellen voor de toekomst en toegankelijk maken voor fans in binnen- en buitenland. Alle archief-kanalen zijn hier te bekijken.

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019