ex-Eredivisiespeler Arek Milik schaart zich in illuster rijtje Gepubliceerd op 26-2-2019

De ex-Eredivisiespeler van de week is: Arek Milik. De Poolse aanvaller verkeert in bloedvorm bij Napoli, dat hem in de zomer van 2016 overnam van Ajax. Na een aantal blessures is Milik fit en lijkt hij zijn draai te hebben gevonden bij de Napolitanen: hij scoorde afgelopen zondag twee keer in de knappe 0-4 uitzege bij Parma.

De laatste weken behoort Milik qua doelpuntenproductie tot de top van Europa. Sinds hij begin december een vaste basisplaats veroverde scoorde hij 10 keer in 11 competitieduels, waarmee hij zich in een rijtje grote namen heeft geschaard. Enkel Kylian Mbappé, Fabio Quagliarella, Duván Zapata en Lionel Messi wisten vaker het doel te treffen sinds begin december. 

Met zijn doelpunten blijkt Milik van grote waarde te zijn voor Napoli. In de Serie A was hij dit seizoen goed voor 14 doelpunten, waarmee hij zijn ploeg al elf punten bezorgde. Dit seizoen waren alleen Cristiano Ronaldo (16 punten) en Krysztof Piatek (12 punten) belangrijker voor hun teams dan Arek Milik in de Serie A. 


Het is opvallend dat Milik zichzelf een nieuwe specialiteit heeft aangeleerd: hij scoorde dit seizoen al 3  keer vanuit een directe vrije trap. Dat deed hij in de Eredivisie slechts één keer: in oktober 2015 tegen Roda JC. Slechts één speler uit de grootste vijf Europese competities scoorde dit seizoen even vaak als Milik uit een vrije trap. Je raadt het misschien al: Lionel Messi.

Arek Milik kan in de topper tegen Juventus een mooie mijlpaal bereiken. Hij scoorde tot dusver 24 keer in de Serie A en kan de tweede Pool worden die 25 keer scoort in de hoogste Italiaanse competitie. Wordt vervolgd dus! 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020