Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019

De ex-eredivisiespeler van de week is Matthijs de Ligt. De ex-Ajacied scoorde afgelopen zaterdag zijn eerste en beslissende doelpunt voor Juventus, aangezien de wedstrijd tegen Torino eindigde in 1-0. Het was ook statisch gezien een bijzondere goal.

Matthijs de Ligt werd met 20 jaar en 82 dagen de vijfde jongste speler van Juventus met een Serie-A doelpunt in de Derby della Mole na Borel, Nicolè, Menti en Gabetto én de jongste sinds Nicolè in 1959. De Ligt was daarnaast de eerste Nederlander met een doelpunt voor Juventus in de Serie A sinds Edgar Davids in november 2002, ook tegen Torino. De Ligt en Davids zijn de enige twee Nederlanders ooit met een Serie A-treffer voor Juventus.

Ondanks het doelpunt was De Ligt ook belangrijk in de wedstrijd tegen Torino op verdedigend gebied. Hij won meer luchtduels dan iedere andere Juventus-speler (7 van de 10) en had 7 uitverdedigende acties. Op aanvallend gebied had alleen Cristiano Ronaldo vaker een schot gelost (7 keer) dan de centraal verdediger (3 keer, gelijk met Paulo Dybala).

We kennen De Ligt natuurlijk nog van afgelopen seizoenen in de Eredivisie. In het seizoen 2016/17 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax en speelde in totaal 77 eredivisiewedstrijden, waarin hij 8 keer trefzeker was en 3 assists gaf. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van Ajax naar Juventus.

Wil je het doelpunt van De Ligt zien? Bekijk dan deze samenvatting van Torino-Juventus:

Highlighted

Eredivisie
Racisme? Dan voetballen we niet! Published on 21-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Enes Ünal Published on 19-11-2019
Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019