FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020

FC Emmen en Fortuna Sittard zijn er niet in geslaagd om voor het eerst dit seizoen een Eredivisie-wedstrijd te winnen. Het onderlinge duel eindigde in 2-2. 

FC Emmen creëerde kans na kans in de openingsfase, maar het effectieve Fortuna Sittard maakte de doelpunten in het eerste half uur. Sebastian Polter profiteerde van een uitglijder van Nick Bakker, Lisandro Semedo scoorde na matig keeperswerk van Dennis Telgenkamp: 0-2.

De thuisploeg gaf zich met Anco Jansen als basisspeler en Ricardo van Rhijn, de eerste speler met Oranje-interlands achter zijn naam in Emmen-shirt, nog niet gewonnen. NIkolai Laursen en Michael de Leeuw trokken binnen het kwartier na rust de stand gelijk. Laursen scoorde uit de rebound na een aanval over links, De Leeuw gleed de bal binnen na een voorzet van Caner Cavlan: 2-2.

Daarna slaagde FC Emmen er niet meer in om een winnende treffer te forceren. Fortuna scoorde wel, maar het doelpunt van invaller Emil Hansson werd afgekeurd vanwege buitenspel. FC Emmen speelt voor de derde keer dit seizoen gelijk en heeft drie punten, Fortuna heeft een punt minder en staat zeventiende. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021
Eredivisie
Eredivisie gaat samenwerking aan met de fantasy voetbalgame Sorare Gepubliceerd op 23-2-2021
Eredivisie
Ajax met speels gemak langs Sparta bij basisrentree Kudus Gepubliceerd op 22-2-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Lasse Schöne de sleutel in Derby van het Noorden? Gepubliceerd op 19-2-2021
Eredivisie
Feyenoord wint na sterke tweede helft ruim van Willem II Gepubliceerd op 15-2-2021