FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020

FC Emmen en Fortuna Sittard zijn er niet in geslaagd om voor het eerst dit seizoen een Eredivisie-wedstrijd te winnen. Het onderlinge duel eindigde in 2-2. 

FC Emmen creëerde kans na kans in de openingsfase, maar het effectieve Fortuna Sittard maakte de doelpunten in het eerste half uur. Sebastian Polter profiteerde van een uitglijder van Nick Bakker, Lisandro Semedo scoorde na matig keeperswerk van Dennis Telgenkamp: 0-2.

De thuisploeg gaf zich met Anco Jansen als basisspeler en Ricardo van Rhijn, de eerste speler met Oranje-interlands achter zijn naam in Emmen-shirt, nog niet gewonnen. NIkolai Laursen en Michael de Leeuw trokken binnen het kwartier na rust de stand gelijk. Laursen scoorde uit de rebound na een aanval over links, De Leeuw gleed de bal binnen na een voorzet van Caner Cavlan: 2-2.

Daarna slaagde FC Emmen er niet meer in om een winnende treffer te forceren. Fortuna scoorde wel, maar het doelpunt van invaller Emil Hansson werd afgekeurd vanwege buitenspel. FC Emmen speelt voor de derde keer dit seizoen gelijk en heeft drie punten, Fortuna heeft een punt minder en staat zeventiende. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf januari beperkt aantal stadionbezoekers toelaten kan noodscenario afwenden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Arne Slot als AZ-trainer: meeste clean sheets en punten per wedstrijd Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Pavlidis bij Griekse Eredivisie-goden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Betaald voetbal herdenkt Maradona met minuut stilte Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Ruim 10 miljoen unieke kijkers voor de buis voor Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie Gepubliceerd op 26-11-2020