FC Utrecht lanceert digitaal lespakket met bezoek aan scholen Gepubliceerd op 7-3-2018

Deze week trok FC Utrecht met een speciaal ontwikkeld lesprogramma de provincie in. Ter gelegenheid van de lancering van #fcutrechtleert bezochten spelers, trainers en medewerkers van de club die dag elf basisscholen in de provincie Utrecht. De aftrap van #fcutrechtleert, waarbij in samenwerking met hoofdsponsor Zorg van de Zaak en maatschappelijk partner a.s.r. de thema’s ‘gezonde leefstijl’ en ‘financiële educatie’ centraal staan, leverde veel enthousiaste reacties op. 

Elke week beleven miljoenen Nederlanders plezier aan het Eredivisievoetbal in de stadions en op televisie. Voetbal is er voor iedereen en overlapt de gehele Nederlandse maatschappij. De Eredivisie zorgt voor verbroedering, verbindt families, overstijgt generaties en passioneert jong en oud. Maar ook naast de wekelijkse hoogmis in de stadions zetten de 18 Eredivisieclubs zich regelmatig in voor de samenleving en nemen daarbij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Een mooi voorbeeld hiervan is het digitale lespakket ‘FC Utrecht leert’. Samen met de hoofdsponsor en maatschappelijk partner heeft de huidige nummer vier in de Eredivisie lespakketten over een gezonde leefstijl en financiële educatie ontwikkeld. Met dit interactieve lesprogramma wil de club de kans benutten om bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van kinderen uit de provincie.

De voorbije maanden hebben opnames plaatsgevonden voor de digitale lespakketten, waarin de spelers en trainers van FC Utrecht als rolmodel fungeren. Deze lessen zijn gratis te downloaden op www.fcutrecht.nl

Vorig jaar gaf FC Utrecht al gastlessen in basisschoolklassen. “Deze gastlessen werden zo goed ontvangen, dat wij hebben besloten hier een vervolg aan te geven, in de vorm van een digitaal lesprogramma”, legt Coördinator Maatschappelijk Nynke Bakker uit. “Dit digitale lesprogramma biedt basisscholen de gelegenheid om leerlingen kennis te geven van deze specifieke thema’s. Deze lessen sluiten aan op de leerdoelen van groep 6 van de basisschool.”

Ter gelegenheid van de lancering van dat lespakket bezochten spelers en medewerkers van de club maandag elf basisscholen in de provincie Utrecht. Bekijk de video hieronder voor een sfeerimpressie. Meer informatie over alle maatschappelijke activiteiten van de Utrechtse club is te lezen op www.fcutrecht.nl

 

Foto header: Twitter @TeamsportVianen

Uitgelicht

Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019
Eredivisie
Test je kennis over de eredivisie met de nieuwe quiz-app Blikkie Terug Gepubliceerd op 9-5-2019