Feyenoord wint 100ste TOTO KNVB Beker Gepubliceerd op 23-4-2018

De 100ste finale van de TOTO KNVB Beker is gewonnen door Feyenoord. De Rotterdammers waren zondagavond in De Kuip met 0-3 te sterk voor AZ, dat net als vorig jaar de finale verloor. Feyenoord is de opvolger van Vitesse.

AZ begon in een 5-3-2 systeem, waarmee trainer John van den Brom eerder ook al PSV probeerde te verrassen in de competitie.

Waar dat toen in eerste instantie redelijk goed uitpakte - de Alkmaarders kwamen 2-0 voor alvorens de Eindhovenaren alsnog met 2-3 wonnen - had Feyenoord er minder moeite mee.

De Rotterdammers waren vanaf het begin sterker en kwamen ook verdiend op 0-1, door een goal van Nicolai Jørgensen. De Deen tikte van dichtbij simpel binnen, nadat de goed keepende Marco Bizot eerst knap redde op een kopbal van Steven Berghuis.

In de tweede helft maakte Robin van Persie het in stijl af met een prachtige stift, na een net zo mooie combinatie met Berghuis.

Daarna zette AZ alles op alles, om vooral ook niet voor de tweede keer op rij de finale van de TOTO KNVB Beker te verliezen. Maar het bleef bij een hoop goede wil en inzet, verder kwamen de Alkmaarders niet. Jens Toornstra maakte in blessuretijd het Rotterdamse feestje compleet.

Feyenoord won zo de 100ste KNVB Beker en gaf het seizoen, als onttroonde landskampioen, alsnog kleur. AZ is de eerste club die twee opeenvolgende bekerfinales verloor, sinds Ajax in 1980 (tegen Feyenoord) en 1981 (tegen AZ).

Feyenoord won in de afgelopen tien jaar drie keer de KNVB Beker, van alle clubs het meeste in dit tijdsbestek. (FOX Sports).

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019