Feyenoord wint 100ste TOTO KNVB Beker Gepubliceerd op 23-4-2018

De 100ste finale van de TOTO KNVB Beker is gewonnen door Feyenoord. De Rotterdammers waren zondagavond in De Kuip met 0-3 te sterk voor AZ, dat net als vorig jaar de finale verloor. Feyenoord is de opvolger van Vitesse.

AZ begon in een 5-3-2 systeem, waarmee trainer John van den Brom eerder ook al PSV probeerde te verrassen in de competitie.

Waar dat toen in eerste instantie redelijk goed uitpakte - de Alkmaarders kwamen 2-0 voor alvorens de Eindhovenaren alsnog met 2-3 wonnen - had Feyenoord er minder moeite mee.

De Rotterdammers waren vanaf het begin sterker en kwamen ook verdiend op 0-1, door een goal van Nicolai Jørgensen. De Deen tikte van dichtbij simpel binnen, nadat de goed keepende Marco Bizot eerst knap redde op een kopbal van Steven Berghuis.

In de tweede helft maakte Robin van Persie het in stijl af met een prachtige stift, na een net zo mooie combinatie met Berghuis.

Daarna zette AZ alles op alles, om vooral ook niet voor de tweede keer op rij de finale van de TOTO KNVB Beker te verliezen. Maar het bleef bij een hoop goede wil en inzet, verder kwamen de Alkmaarders niet. Jens Toornstra maakte in blessuretijd het Rotterdamse feestje compleet.

Feyenoord won zo de 100ste KNVB Beker en gaf het seizoen, als onttroonde landskampioen, alsnog kleur. AZ is de eerste club die twee opeenvolgende bekerfinales verloor, sinds Ajax in 1980 (tegen Feyenoord) en 1981 (tegen AZ).

Feyenoord won in de afgelopen tien jaar drie keer de KNVB Beker, van alle clubs het meeste in dit tijdsbestek. (FOX Sports).

Uitgelicht

Eredivisie
Voetbalhelden inspireren kinderen in nieuwe campagne FOX Sports Gepubliceerd op 19-7-2019
Eredivisie
Done deal: Matthijs de Ligt naar Juventus Gepubliceerd op 18-7-2019
Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019