Gastón Pereiro is Eredivisie speler van de maand Published on 31-10-2017

Gastón Pereiro van PSV is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de maand (oktober). Uit de matchdata statistieken van Opta Sports komt de 22-jarige Uruguyaan als beste speler naar voren, op de voet gevolgd door onder andere Alireza Jahanbakhsh (AZ) en teamgenoot Hirving Lozano (PSV). 

Gastón Pereiro kwam in de zomer van 2015 over van Club Nacional (Uruguay) en wist zich al snel in de basis te spelen. Inmiddels is de middenvelder uitgegroeid tot één van de sterkhouders in het team en bleek hij de afgelopen maand van onmisbare waarde te zijn.

Pereiro had onder meer de meeste succesvolle voorzetten in de Eredivisie (11 exclusief corner), wist 11 kansen te creëren (top 3 Eredivisie) en trof tweemaal het doel. Ondertussen staat de teller van Pereiro op 5 doelpunten en staat PSV, mede door zijn inbreng, aan kop in de Eredivisie. Bekijk hier alle spelersstatistieken van Gastón Pereiro.

Eerder werden PSV-aanvaller Hirving Lozano (augustus) en Feyenoord-rechtsbuiten Steven Berghuis (september) uitgeroepen tot speler van de maand.

TALENT VAN DE MAAND

Het talent van de maand (1 november) en elftal van de maand (2 november) worden later bekend gemaakt. 

Highlighted

Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020