Geertruida voor de tweede keer Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-2-2021

Lutsharel Geertruida wint dit seizoen voor de tweede keer de Eredivisieprijs voor Speler U21 van de Maand. Waar de 20-jarige Rotterdammer zich in september op de positie centraal achterin van zijn beste kant liet zien, floreerde Geertruida in januari op de rechtsbackpositie.

Aanvallend zorgde Geertruida voor het nodige gevaar met een passnauwkeurigheid van 84% op de helft van de tegenstander, een doelpunt en een assist. Maar ook verdedigend stond de Feyenoorder zijn mannetje: 26 gewonnen duels en zeven geslaagde tackles.

Boy Kemper (ADO Den Haag) en Gabriel Gudmundsson (FC Groningen) waren Geertruida's naaste belagers in de race om de vijfde U21-prijs van het seizoen.

Lutsharel Geertruida, Speler U21 van de Maand. Foto: Feyenoord media/Tom Bode.

Nieuwe opzet: 40.000 stemmen van fans

Net als in afgelopen maanden worden de scores voor Speler van de Maand objectief op basis van meer dan 60 verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die minstens twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs. Nieuw daarbij is dat de stemmen van fans, uitgebracht via de Man of the Match-verkiezing, voortaan meetellen in de verkiezing. In januari is er in totaal 40.360 keer gestemd op een Man of the Match.

De verkiezing Eredivisiespeler van de maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en KPN, Hoofdsponsor van de Eredivisie.

LEES OOK:

Uitgelicht

Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021
Eredivisie
Genomineerden Eredivisie Speler- en Speler U21 van het Jaar bekend Gepubliceerd op 28-5-2021