Gezocht: stagiair social media Eredivisie Gepubliceerd op 19-1-2020

Altijd al gedroomd van je debuut in de eredivisie? En is voetbal ook voor jou de belangrijkste bijzaak in het leven? Grijp dan nu je kans! Als stagiair marketing & communicatie werk je op het hoogste podium van het Nederlands betaald voetbal…

Binnen de Eredivisie CV werk je in een klein en ondernemend team (veelal zelfstandig), sta je regelmatig in contact met collega’s van de 18 eredivisieclubs (uitstekend voor je netwerk) en leer je een hoop kneepjes om in het betaald voetbal te werken. Ons gezamenlijke doel: zoveel mogelijk voetballiefhebbers verbinden aan de eredivisie, zowel nationaal als internationaal. Ben jij de Frenkie de Jong die wij zoeken?

Wat ga je doen?

 • Je maakt dagelijks toffe content voor de social media-kanalen van de @eredivisie. Van foto’s, video’s tot uitgewerkte visuals: je denkt na over het concept, werkt het uit en gaat zelf berichten online zetten. Met deze content bereik je dagelijks meer dan een half miljoen voetbalfans (en met jouw tomeloze inzet wordt dit aantal hopelijk nog veel groter gedurende je stageperiode). 

 • Je schrijft berichten voor de eredivisie-website. Over initiatieven van de eredivisie, maatschappelijke projecten van de eredivisieclubs, de edivisie of een van de andere initiatieven van de eredivisie(clubs).  

 • Je ondersteunt je collega’s bij evenementen, zoals het FOX Sports & Eredivisie VoetbalFestival, de uitzendingen van de edivisie (esportscompetitie) of een van de andere evenementen georganiseerd door de eredivisie.

 • Je komt zelf met (nieuwe) creatieve ideeën om de zichtbaarheid van de eredivisie te vergroten.

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent student op een relevante HBO- en/of WO-opleiding.

 • Je bent vanaf augustus (of september) minimaal vier dagen per week beschikbaar om mee te werken op ons kantoor in Zeist.

 • Je hebt een sterke affiniteit met het Nederlands voetbal en social media.

 • Je hebt ervaring met Adobe Photoshop (ervaring met Première Pro, After Effects of andere videobewerkingssoftware is een pré).

 • Je bent creatief, zelfstandig en hebt oog voor detail.

 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een leerzame en dynamische werkomgeving.

 • Een unieke kans midden in de voetbalwereld.

 • Je bouwt aan je netwerk in het Nederlandse betaald voetbal.

 • Ruimte om je eigen ideeën in te brengen en uit te werken.

 • Kennissessies en bijeenkomsten met clubs en andere partijen in het voetbal.

 • Een stagevergoeding, inclusief heerlijke lunch.

 • Een laptop inclusief alle benodigde software.

Wat zeggen ex-stagiairs over hun stage bij de Eredivisie CV?

Kay de Leeuw: “Vanaf moment één werd ik meegenomen in alles waar de Eredivisie CV dagelijks mee bezig is, door de open werksfeer en het volste vertrouwen dat je als stagiair krijgt. Daarnaast kijkt iedereen graag met je mee naar welke kansen er na je tijd bij de Eredivisie op de loer liggen!”

“Op meerdere gebieden (o.a. communicatie, artikelen schrijven en onderzoek & analyseren) ben ik erg veel vooruitgegaan. Elke dag leer je weer iets nieuws in een goede en leuke werkomgeving. Zeker een aanrader!” – Ramon Wijnen.

Dyon Verkruijssen: “Ik heb een erg leuke, maar minstens net zo leerzame stage gehad bij de eredivisie. Van het beheren van de sociale media-kanalen, het aansturen van evenementen zoals het Voetbalfestival en het Old Stars Toernooi, als op gesprek gaan bij partners van de eredivisie. Elke stagedag is anders! Naast goede begeleiding (en een fantastische lunch) is er ruimte voor eigen inbreng en met het nemen van initiatief ben je zelf verantwoordelijk hoe leuk en leerzaam de stage wordt.”

Interesse?

De stage start medio augustus en duurt tot eind januari. Dit wordt in het stagegesprek samen besloten.  

Ben jij het aanstormend talent dat ons team gaat versterken? Stuur dan je motivatiebrief, CV én enkele voorbeelden van eerder gemaakte content naar info@eredivisie.nl

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020