Het Eredivisie elftal van de maand oktober Gepubliceerd op 2-11-2017

Het Eredivisie elftal van de maand oktober telt spelers van 8 verschillende clubs. Opvallend: Jamiro Monteiro (Heracles Almelo) staat voor de tweede maand op rij in het elftal, terwijl Hirving Lozano (PSV) als enige speler nog alle maanden geselecteerd is. 

Samen met Opta Sports en FOX Sports kiezen we elke maand de beste speler-, talent en elftal van de maand. Voor het elftal van de maand is PSV hofleverancier met 3 spelers. Naast Lozano staan ook Gastón Pereiro en Santiago Arias in het elftal. Ook Excelsior wist deze maand goed te presteren: het goede spel van Milan Massop en Hachim Faik is ook in de statistieken terug te zien. 

Alireza Jahanbakhsh (AZ) haalde na Pereiro de hoogste scores en vormt samen met Willem II-spits Fran Sol de aanval. In de verdediging zien we verder nog Maximilian Wöber (Ajax), Willem Janssen (FC Utrecht) en Roy Kortsmit (Sparta Rotterdam) terug: zij wisten het beste te scoren op hun positie. 

Speler van de maand: Gastón Pereiro

Eerder deze week werd Gastón Pereiro (PSV) uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de maand. De middenvelder is uitgegroeid tot één van de sterkhouders in het team en bleek de afgelopen maand van onmisbare waarde te zijn. Pereiro had onder meer de meeste succesvolle voorzetten in de Eredivisie (11 exclusief corner), wist 11 kansen te creëren (top 3 Eredivisie) en trof tweemaal het doel. Ondertussen staat de teller van Pereiro op 5 doelpunten en staat PSV, mede door zijn inbreng, aan kop in de Eredivisie. Bekijk hier alle spelersstatistieken van Gastón Pereiro.

 

Talent van de maand: David Neres

Ondanks hij niet het elftal wist te halen is David Neres verkozen tot het Eredivisie Talent van de maand (oktober)De rechtsbuiten van Ajax moest in het elftal Alireza Jahanbakhsh voor zich laten, maar zijn jonge leeftijd (-21) gaf de doorslag voor de verkiezing.

Neres gaf afgelopen maand vooral zijn visitekaartje in de Klassieker af, toen hij met 3 assists zijn ploeg naar een overwinning leidde. Geen enkele andere speler in de Eredivisie wist afgelopen maand meer assists te geven dan David Neres (enkel Jahanbakhsh: ook 3 assist). Alle statistieken van David Neres Campo in de Eredivisie zijn te bekijken op zijn persoonlijke pagina

 

Uitgelicht

Eredivisie
De ziel van De Koel in 46 iconische foto's Gepubliceerd op 10-10-2018
Eredivisie
De ziel van VVV-Venlo: skiën op de trap en volgepakte tribunes Gepubliceerd op 10-10-2018
Eredivisie
De ziel van het Abe Lenstra Stadion in 49 prachtige foto's Gepubliceerd op 9-10-2018
Eredivisie
De ziel van SC Heerenveen: van schaatscafé tot volksverhuizing Gepubliceerd op 9-10-2018
Eredivisie
In beeld: het Eredivisie OldStars Toernooi in Almelo Gepubliceerd op 8-10-2018