In beeld: laatste overwinning Heracles in Twentse derby Gepubliceerd op 9-3-2018

Vrijdagavond wordt de Eredivisie afgetrapt met de Twentse derby, een beladen duel dat voor de dertigste keer plaatsvindt. Vijf van die ontmoetingen won Heracles, achttien keer ging Twente met de winst aan de haal.

Het noodlijdende FC Twente won geen van zijn laatste tien eredivisieduels en kan nu het negatieve clubrecord evenaren van 11 wedstrijden zonder zege. Eerder werd dit clubrecord neergezet in 1966 en geëvenaard in het seizoen 1966 - 1967. 

Ondanks de historie in het voordeel spreekt van FC Twente, lijkt Heracles Almelo vanavond de beste papieren te hebben. Het team van John Stegeman bezet op dit moment de 11e positie, terwijl FC Twente in de gevarenzone staat (16). Daarnaast won Heracles 6 van de laatste 8 thuiswedstrijden in de Eredivisie, terwijl FC Twente dit seizoen op 10 uitnederlagen staan. 

Laatste overwinning Heracles in Twentse derby

De laatste keer dat Heracles Almelo in eigen huis won van FC Twente was op 29 augustus 2015. Iliass Bel Hassani en Wout Weghorst namen in een kolkend stadion de treffers voor hun rekening: 2-0. Bekijk de beelden hieronder. 

 

OVER HET EREDIVISIE-ARCHIEF

De Eredivisie CV heeft samen met de Eredivisieclubs, NOS, Beeld & Geluid, ODMedia en Google een archief op YouTube gelanceerd. In dit archief zijn ruim 1.000 hoogtepunten van de 53 (voormalige) Eredivisieclubs te bekijken, waaronder doelpunten, samenvattingen en zelfs live-wedstrijden. Met het ontsluiten van dit cultureel voetbalerfgoed wil de Eredivisie het 60-jarig archief veilig stellen voor de toekomst en toegankelijk maken voor fans in binnen- en buitenland. Alle archief-kanalen zijn hier te bekijken.

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019
Eredivisie
Test je kennis over de eredivisie met de nieuwe quiz-app Blikkie Terug Gepubliceerd op 9-5-2019