Joey Veerman is Eredivisie-Speler van de Maand U21 Gepubliceerd op 5-3-2020

Joey Veerman is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. Veerman heeft, onder alle spelers van 21 jaar of jonger, het best gepresteerd in februari. 

De middenvelder van sc Heerenveen was in zijn laatste acht eredivisiewedstrijden direct betrokken bij zes doelpunten. Zo gaf de spelmaker in februari een assist op Kongolo (4-2 verlies tegen Vitesse) en scoorde Veerman tegen ADO Den Haag (2-2) en FC Twente (2-3).

De 21-jarige Volendammer schoot in februari zes van zijn twaalf schoten op doel en noteerde een passnauwkeurigheid van 84 procent. Daarnaast creΓ«erde Veerman achttien kansen voor teamgenoten, het hoogste aantal van alle eredivisiespelers in februari.

Veerman is na Chidera Ejuke de tweede speler van sc Heerenveen die dit seizoen uitgeroepen wordt tot Speler van de Maand U21. De middenvelder hield in het U21-klassement onder meer Cody Gakpo (PSV) en Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) achter zich.

De Speler van de Maand-verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports (mediapartner) en Opta Sports (official match data supplier). De scores worden objectief op basis van meer dan 60 verschillende statistieken aan spelers toegekend. Enkel spelers die minstens twee derde van het totaal aantal speelminuten hebben gespeeld, komen in aanmerking voor een prijs. De prijs voor Speler van de Maand U21 wordt aan spelers uitgereikt die, bij aanvang van de competitie, 21 jaar of jonger zijn.

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020