Live heartbeat tijdens Roda JC - Heracles Almelo Gepubliceerd op 2-3-2018

Voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC - Heracles Almelo vindt er voor de eerste keer in Nederland een live HeartBeat plaats in een voetbalstadion. Duizenden voetbalfans, scholieren, belangstellenden en Roda JC (jeugd)spelers laten een aantal minuten lang een hartslag horen.

Een kwartier voor het fluitsignaal (rond 19.45 uur) is de HeartBeat voor het eerst te horen, waarna het initiatief na de rust officieel overgenomen wordt door Heracles Almelo. Zij gaan op hun beurt ook een HeartBeat bij een thuiswedstrijd organiseren en daarna het stokje opnieuw overdragen aan een andere club. Op deze manier komt er een estafette van Heartbeats in voetbalstadions in Nederland op gang. 

Met het initiatief 'Keep the Heartbeat Going' vraagt stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij in samenwerking met Rotary en Taskforce QRS (studenten Geneeskunde) aandacht voor het leren reanimeren en het introduceren van reanimatieonderwijs op middelbare scholen.

De HeartBeat is één van de activiteiten in het kader van het programma 'Reanimeren met Roda JC'. Zo vinden er onder meer reaniamtiecursussen plaats voor supporters, business partners en jeugdspelers. Met dit programma werkt de Eredivisieclub mee aan een hartveilige regio. 


Elke week 200 tot 300 keer een hartstilstand

In Nederland worden elke week tussen de 200 en 300 honderd mensen getroffen door een hartstilstand. Het blijkt dat hulpdiensten vaak niet op tijd (binnen 6 minuten) aanwezig kunnen zijn om te helpen. Op tijd starten met reanimeren kan levens redden. Door scholieren en fans reanimatielessen te geven kan iedere burger op de langere termijn reanimeren en levensreddende handelingen verrichten.

Naast Roda JC zijn er meerdere Eredivisieclubs die aandacht vragen voor reanimatie en levensreddend handelen. Zo liepen afgelopen weekend spelers van Feyenoord en PSV het veld op met een defibrillator (AED) onder de armen

Uitgelicht

Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019
Eredivisie
Test je kennis over de eredivisie met de nieuwe quiz-app Blikkie Terug Gepubliceerd op 9-5-2019