De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 8-5-2020

De hele maatschappij wordt momenteel door het Coronavirus geraakt. Voetbal verbindt mensen binnen รฉn buiten de lijnen, fysiek maar ook online. Hoe zetten de clubs de kracht van voetbal in om elkaar in deze moeilijke tijden te inspireren en te steunen?

Dit is een liveblog, wat continu aangevuld wordt met nieuwe initiatieven.


Foto: Tilbo.com


Update vrijdag 15 mei

FC Utrecht, Willem II en Feyenoord starten met verkoop van mondkapjes

Nadat minister-president Mark Rutte aankondigde dat mondkapjes vanaf 1 juni verplicht zijn in het openbaar vervoer, kwamen FC Utrecht, Willem II en Feyenoord met speciale mondkapjes.
Een deel van de opbrengst van de mondkapjes gaat naar de maatschappelijke tak van de clubs of wordt geschonken aan de bestrijding van het coronavirus.

Het gaat bij alle clubs om een pre-order, waarbij de bestelling 10 a 14 dagen op de deurmat valt. Precies op tijd om vanaf 1 juni verplicht met mondkapje te reizen in het openbaar vervoer.

Nu de eerste drie clubs zijn gestart met de verkoop van de speciale mondkapjes, is de kans groot dat meer clubs zullen volgen.
 

PSV STEUNT RODE KRUIS MET VERKOOP LIMITED EDITION SHIRTS

In samenwerking met het Rode Kruis heeft PSV speciale shirts laten maken. Deze limited edition van het huidige thuis- uit en derde shirt zijn in beperkte oplage geproduceerd.

“Als Rode Kruis hebben we een breed pakket COVID-19 hulpaanbod", vertelt Ellen Diederen, Vrijwilligersmanager Rode Kruis Brabant-Zuidoost Janssen. "We zijn ontzettend blij met deze actie van PSV, waarmee onze activiteiten in Brabant Zuidoost ondersteund worden.”

Het bijzondere exemplaar is vanaf vrijdag 15 mei voor €85,- euro per stuk te verkrijgen in zowel de fanstore in het Philips Stadion als online via psvfanstore.nl.


Update donderdag 14 mei

G-VOETBALTEAM FC EMMEN TRAINT MET EERSTE ELFTAL SPELERS

De trainingen van het G-voetvalteam van FC Emmen zijn hervat. Na een lange tijd konden de spelers – op de gepaste 1,5 meter afstand - met veel plezier hun passie tonen op het voetbalveld.
Als verrassing voor de spelers van het G-voetbalteam van FC Emmen deden eerste elftalspelers Sergio Peรฑa, Miguel Araujo en Michael Chacon mee met de training.


Update woensdag 13 mei

AJAX BELT MET SEIZOENSKAARTHOUDERS

Ajax heeft een actie opgezet waarbij seizoenkaarthouders van 70 jaar en ouder, een risicogroep die het moeilijk hebben in deze periode, de afgelopen weken een belletje kregen. In deze lastige tijden vindt Ajax het belangrijk om in contact te blijven met de supporters en ze een warm hart toe te dragen.

“Mensen vinden het leuk om door iemand van Ajax gebeld te worden. Het kan ze steun bieden, maar ook een uitlaatklep zijn. Lekker over Ajax praten. Wat we vooral willen is een luisterend oor zijn voor deze mensen”, legt Van der Sar uit. Net als de voormalig doelman leverden ook Klaas Jan Huntelaar en Kelly Zeeman de afgelopen weken hun bijdragen.

Bekijk hier de volledige video:


Update dinsdag 12 mei

FC Groningen voetbalt met bijna duizend kinderen

Na een lange periode met beperkingen konden afgelopen twee weken kinderen tot en met 12 jaar samen met FC Groningen zich weer uitleven op het voetbalveld en kregen de ouders tegelijkertijd mooi de kans om thuis in alle rust te werken of om tijd te besteden aan een eigen hobby. Met FC Groningen on Tour werden in negen dagen op veertien locaties trainingen verzorgd voor maar liefst bijna duizend enthousiaste jonge voetballers.

Bij FC Groningen on Tour werden alle overheidsrichtlijnen in acht genomen. Vanwege de versoepeling van enkele overheidsmaatregelen mocht jeugd tot en met 12 jaar vanaf 29 april onder begeleiding weer in groepsverband sporten.

Alle deelnemers keken en met een glimlach terug op de prachtige dagen vol voetbal en kregen van FC Groningen - in de vorm van een certificaat en een FC-gadget - een mooi aandenken mee naar huis. Het was voor de jonge FC Groningen fans enorm gaaf of training te krijgen van FC Groningen trainers.


Update donderdag 7 mei

Historisch akkoord binnen betaald voetbal over salarisvermindering

Vandaag hebben werkgeversorganisatie FBO, spelersvakbonden VVCS en ProProf en vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) een historisch akkoord bereikt over een pakket aan noodmaatregelen voor het betaald voetbal. Dit ter beperking van de negatieve gevolgen van de Covid-19 pandemie. Ook de Eredivisie CV, Coรถperatie Eerste Divisie en KNVB ondersteunen de maatregelen.

Daarmee is het betaald voetbal de eerste branche die in Nederland in deze corona-tijd collectieve afspraken heeft weten te maken over salarisreductie en neemt het een unieke positie in binnen Europa.

De potentiรซle salarisreductie die door middel van de noodmaatregelen op jaarbasis gerealiseerd wordt, wordt geschat op circa 35 miljoen euro.

Voor meer informatie bekijk hier het volledige artikel:
Historisch akkoord binnen betaald voetbal over salarisverminderingโ€‹


Update woensdag 6 mei

Wesley Sneijder verrast FC Utrecht Old Stars

In de tijden van het coronavirus is het voor de FC Utrecht OldStars niet mogelijk om samen op het veld te trainen en wedstrijden te spelen. Om elkaar toch te zien, spreken ze af om te videobellen en zorgt FC Utrecht voor mystery guests met deze keer Wesley Sneijder.

De OldStars van FC Utrecht vinden het enorm vervelend dat ze niet meer kunnen voetballen. “Dan is het mooi met die mannen een beetje te kunnen babbelen. Wesley doet dat soort dingen heel graag. Hij heeft zich al ingezet voor de voedselbank en voor de mensen in zijn wijk Ondiep. FC Utrecht is een club die zich op maatschappelijk vlak inzet en daar hoort dit ook bij,” vertelt Gert Kruys.

“Gert vertelde dat hij eens met FC Utrecht in Roemeniรซ was voor een Europese wedstrijd en dat hij op de kamer lag met Ben Rietveld en Ton de Kruijk. Toen moest hij in het midden van het bed liggen met die twee mannen aan weerszijden. Als je hoort hoe dat ging, dan rollen de tranen over je wangen,” zei Peter Hof. "Ik was nog een jonge speler en ben maar in dat grote bed gaan liggen,” vertelde Kruys. “De Kruijk en Rietveld waren helemaal poedelnaakt en kropen tegen me aan! Ze zeiden toen met dat platte Utrechtse accent 'lekker hรจ zo'n hotdoggie, Gertje!'"


Update maandag 4 mei

Fit challenge met Nathan Rutjes

We begeven ons op dit moment in een moeilijke periode, maar Nathan Rutjes wil samen met Sparta Rotterdam en De Betrokken Spartaan toch kinderen uitdagen om in beweging te blijven. Zo deelt Nathan Rutjes de eerste ‘DBS Challenge’ waar kinderen moeten proberen om vanaf een bepaalde afstand de bal in een kliko te schieten.

Komende weken volgen verschillende DBS Challenges om kinderen te activeren buiten te sporten. Op deze manier worden kinderen uitgedaagd om de challenge na te doen en op social media te delen. De origineelste inzendingen maken kans op leuke prijzen.


Update vrijdag 1 mei

Basisschoolkinderen blijven fit in de Koel!

Basisschoolkinderen mogen na een lange periode van thuis zitten weer deels naar school na de meivakantie. Gezien de beperkte uren die zij naar school kunnen straks, ligt de focus van vanuit de scholen op vakken zoals rekenen en taal. De club wil graag ervoor zorgen dat alle kinderen fit blijven en heeft daarom met de Gemeente Venlo en Venlo.fit een andere manier gevonden om het beweegaanbod op te pakken.

Wekelijks zullen op de donderdagochtend een 80-tal kinderen, verdeeld over diverse groepen een uur lang sport- en spelaanbod krijgen in het VVV-stadion. Dat gebeurt onder begeleiding van professionele jeugdtrainers van de club VVV-Venlo.


120 dak- en thuislozen krijgen maaltijd via FC Utrecht

Dak- en thuislozen hebben het extra moeilijk in deze periode. Om de dak- en thuislozen een steuntje in de rug te geven, hebben chef-kok Johan Pietersen en Coordinator Horeca Wilfred Versluis van FC Utrecht heerlijke maaltijden voor bereid. Maar liefst 120 dak- en thuislozen genoten in Utrecht van de kookkunsten van het tweetal.

 


Update woensdag 29 april

Feyenoord geeft aanvoerdersband door

Omdat in deze tijd de echte aanvoerders niet op, maar naast het veld staan, draagt Feyenoord aanvoerder Steven Berghuis graag zijn band af aan aanvoerders van de samenleving.

Woensdag ging Feyenoord langs bij onder meer Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Inmiddels zijn al veel helden bezocht en komende dagen reist de spelersbus van Feyenoord verder door het land om meer helden te verrassen en te bedanken. Alle helden zijn aangedragen door anderen.

Wil jij ook iemand verrassen die het verdient om de band van Steven Berghuis te krijgen? Geef die persoon dan op via deze website en wie weet komt de spelersbus bij hem of haar langs.

 


Update dinsdag 28 april

RKC Waalwijk tijdens Koningsdag

Om de bewoners van onder andere het Woonzorgcentrum Eikendonk in Waalwijk een steuntje in de rug te geven, gingen RKC selectiespelers Ingo van Weert en Kees Heemskerk tijdens Koningsdag bij ze langs.

Tijdens het bezoek doneerden de spelers vanuit de club frisdrank. De frisdrank is afkomstig van de voorraden van het stadion, die overbodig is geworden doordat er geen voetbal plaatsvindt. Hiernaast maakten ze nog op een gepaste afstand een praatje met de bewoners van het woonzorgcentrum. Op deze manier konden de bewoners toch op een leuke manier Koningsdag vieren.


FC Groningen on tour

De Trots van het Noorden gaat in Stad en Ommeland voetbaltrainingen aanbieden voor jeugd tot en met 12 jaar. Op deze manier kunnen kinderen na een lange periode met beperkingen zich weer een dag uitleven op een sportveld.

FC Groningen grijpt deze kans graag aan om de jeugd in de meivakantie vanaf 29 april tot en met 10 mei te vermaken op het voetbalveld. Bij FC Groningen on Tour krijgen kinderen voetbaltrainingen van gedreven en professionele trainers van FC Groningen.

Inmiddels zijn er al bijna 700 kinderen in de basisschoolleeftijd die zich hebben aangemeld.
Voor meer informatie of wil jij je aanmelden voor deelname aan FC Groningen on Tour, dan kan dat via deze link.

 


Update vrijdag 24 april

PSV Foundation lanceert eigen bellijn

Voor supporters die alleen thuis zitten, een gesprekje missen of hun zorgen willen delen, heeft de PSV Foundation een eigen bellijn geopend.
Vrijwilligers staan tussen 10:00 – 12:00 uur en 14:00 – 16:00 uur klaar voor iedereen die graag een gesprekje wilt voeren. De lijn is in het leven geroepen om eenzaamheid tegen te gaan en supporters die het nodig hebben een lichtpuntje te bieden.

Supporters die graag een gesprekje willen, kunnen op maandag tot en met vrijdag bellen naar 040 311 1913.


Heracles Almelo verrast supporters met videoboodschappen

Donderdag zijn supporters van Heracles Almelo verrast door de club met een videoboodschap. Persoonlijke boodschappen van spelers, maar ook van naasten werden getoond op een groot videoscherm.

Onder meer bewoners en medewerkers van verzorgings- en verpleegtehuizen werden donderdag verrast. Silvester van der Water en Michael Brouwer spraken hun waardering uit, ook werden de mooiste wedstrijdbeelden van dit seizoen getoond.
Supporter Ewald kreeg een persoonlijke boodschap. Hij zit nu al anderhalve maand noodgedwongen thuis, terwijl hij normaal gesproken alle thuis- en uitwedstrijden bezoekt.

Het videoscherm kwam ook nog voor bij de woningen van Nathalie en Karin. Zij werden toegesproken door een naaste met de boodschap: hopelijk kunnen we snel weer naar het stadion. Maar tijdens deze situatie ging het ook om: blijf gezond, zorg voor elkaar en denk aan elkaar.


Update donderdag 23 april

Feyenoord geeft aanvoerdersband door

In deze tijd staan de echte aanvoerders niet op, maar naast het veld. Feyenoord aanvoerder Steven Berghuis draagt dan ook graag zijn band af aan een aanvoerder van de samenleving.

Geef op deze website iemand op die het verdient om de band van Steven Berghuis te krijgen en wie weet komt de spelersbus van Feyenoord bij je langs.


ADO Den Haag lanceert het platform #ADOsamen

In deze periode waarin de bal stil ligt, wil ADO Den Haag alle spelers en fans toch in beweging houden en vermaak bieden. Zo heeft de club het platform #ADOsamen gelanceerd, waar de activiteiten en initiatieven van de club tijdens de ‘coronastop’ worden gebundeld.

Het platform bestaat uit 4 onderdelen:

 • #ADOFIT helpt of inspireert je om thuis zo fit mogelijk te worden en te blijven.
 • #ADOGAMES biedt verschillende spellen waardoor geen enkele supporter zicht hoeft te vervelen.
 • #ADOBETROKKEN toont maatschappelijke initiatieven die de club verricht tijdens de coronacrisis.
 • #ADODOCU’S zet alle ADO Den Haag documentaires online op een rijtje.

โ€‹Bekijk hier het platform #ADOsamen.

 


Update woensdag 22 april

Vakantiepakketten voor jonge AZ-fans

Spelers, trainers, directie en medewerkers van AZ en AFAS gingen vandaag langs bij ruim vijfhonderd seizoenkaarthouders van AZ tot en met 14 jaar.
AZ heeft in samenwerking met hoofdsponsor AFAS een speciaal vakantiepakket samengesteld met leuke ‘goodies’ waarmee de kinderen hun kamer kunnen versieren en zelf sportief de meivakantie door kunnen komen.

Namens de spelersgroep en staf gingen Calvin Stengs, Myron Boadu, Thomas Ouwejan, Ramon Leeuwin, Ferdy Druijf, Jasper Schendelaar, Owen Wijndal, Pascal Jansen en Marino Pusic langs diverse voordeuren om de jeugdige fans te verrassen.


Coronadorp voor daklozen op ADO-parkeerterrein

Het parkeerterrein van ADO Den Haag wordt deze week ingericht als zorglocatie voor daklozen met coronaklachten. Met de komst van dit coronadorp kunnen de meest kwetsbare daklozen geรฏsoleerd worden opgevangen en ontstaat er ruimte in de reguliere opvang.

Het tijdelijke dorp op het terrein van ADO Den Haag wordt mogelijk gemaakt door een ondernemersinitiatief genaamd ‘DoneerEenDorp’. Er worden 50 cabines op het terrein geplaatst, waar verschillende zorgorganisaties toezicht zullen houden.
 


Update dinsdag 21 april

Geen betaald voetbal tot 1 september, KNVB voornemens seizoen te stoppen

Vandaag was ook voor het betaald voetbal een belangrijke dag, waarop er via de overheid meer duidelijkheid kwam in de als gevolg van de corona-crisis ontstane actuele situatie. De KNVB heeft dinsdagavond het volgende naar buiten gebracht:

Dat de vergunningplichtige evenementen tot 1 september verboden blijven, schept die duidelijkheid. Tot die tijd wordt er geen betaald voetbal gespeeld, ook niet zonder publiek. Naar aanleiding daarvan heeft het bestuur betaald voetbal, dat daar formeel over gaat, het voornemen de competitie 19/20 niet verder uit te spelen. Op basis van het besluit vandaag van de regering, treedt de KNVB in overleg met UEFA. Waarna het besluit wordt genomen. Vrijdag komen vervolgens de clubs en andere betrokkenen samen om de consequenties daarvan te bespreken. 

Voor meer informatie bekijk hier het volledige artikel:
Geen betaald voetbal tot 1 september, KNVB voornemens seizoen te stoppen
 

edivisie Open Series

Omdat de edivisie voorlopig stil ligt, wordt er een online alternatief geboden: de edivisie Open Series. Wekelijks organiseert de edivisie drie toernooien waar 128 deelnemers aan mee kunnen doen. Er wordt de unieke mogelijkheid geboden het op te nemen tegen de profs uit de edivisie, voetballers uit de Eredivisie en voetballers uit internationale competities.

Deelname kost tenminste €1,- en grotere donaties zijn meer dan welkom. De winnaar van het toernooi bepaalt naar welk (lokaal) goed doel het inschrijfgeld gaat, om zo samen te strijden tegen het coronavirus.

Meld je nu aan op eDivisie.nl
 

Sc Heerenveen on tour

Met de boodschap ‘Wij missen jullie’ reed de spelersbus van sc Heerenveen maandag met 8 spelers door Heerenveen en omgeving. Met behulp van een geluidsset in het busje konden de spelers mensen toespreken. Een hart onder de riem richting de maatschappij!

Als eerste locatie reden ze naar het Tjongerschans Ziekenhuis in Heerenveen. Hier brachten ze draagbare koelvesten voor het IC personeel en grote taarten. Het werk op de IC - in de wel bekende witte pakken - is bovenal zwaar, maar ook ontzettend warm. Na deze actie heeft het ziekenhuis 11 draagbare koelvesten in bezit. Daardoor kunnen naast de artsen ook het verzorgend personeel gebruik maken van de koelvesten.

Hierna brachten spelers een spontaan huisbezoek aan kinderen uit de regio met een speciaal verhaal. Bijvoorbeeld iemand die volgende week jarig en seizoenkaarthouder is. De spelers kwamen langs, lieten op gepaste afstand een boodschap zien en de favoriete speler stapte uit de bus.

Verder reden ze nog langs het verzorgingstehuis Anna Schotanus, Herema State en Coornhert State in Heerenveen. Veel oudere seizoenkaarthouders zitten in deze tehuizen. Een lach voor het raam en even een balletje trappen in de tuin was het verzoek van de bewoners (‘voetbal’ kijken). Het Friese volkslied werd uit volle borst gezongen en de ruim 600 bewoners en personeelsleden ontvingen een oranjekoek met een boodschap erop.


Update maandag 20 april

Feyenoord steunt ‘Dank voor de Goede Zorg’

In deze tijd zijn de zorgmedewerkers dag en nacht aan het werk. De stichting ‘Dank voor de Goede Zorg’ doet er alles aan om deze zorgmedewerkers een handje te helpen.
Zo staan er maaltijden klaar die de medewerkers na hun dienst voor zichzelf en hun gezin gratis kunnen ophalen.

Voor Rick Karsdorp, Justin Bijlow en Nick Marsman is een goede maaltijd essentieel. Vandaar dat zij zich achter dit initiatief hebben gezet. “Vanuit het voetbal weten we dat het belangrijk is dat je goed eet om energie te krijgen, zodat je langer door kunt gaan”, vertelt Marsman. “Het uithoudingsvermogen voor mensen in de zorg is ook heel belangrijk, zij moeten goed hun werk kunnen blijven doen.”


 

Update vrijdag 17 april

FC Twente belt met supporters

De selectiespelers en medewerkers van FC Twente maken telefonisch een praatje met supporters die in 1945 of daarvoor geboren zijn. Speciaal om in coronatijd de oudere supporters een hart onder de riem te steken. Dit zorgt voor erg leuke gesprekken, waarbij spelers en medewerkers vragen hoe het gaat, maar waar omgekeerd supporters hetzelfde doen.
FC Twente streeft er naar om 550 supporters telefonisch te hebben gesproken einde van de week.

Vooral in deze tijden wordt er beroep gedaan op het. De mensen zijn er voor elkaar zijn in goede- en slechte tijden. Vooral in deze periode komt dit naar boven. Zo geeft iedereen elkaar een extra steuntje in de rug om deze tijd door te komen.

 

ADO Den Haag bijft fit met videosessies

Het is ook voor de spelers van ADO Den Haag niet mogelijk om gezamenlijk buiten op het veld te trainen. Om de spelers toch op een gezamenlijke manier fit te houden, hebben ze zogeheten ‘Zoomsessies’ georganiseerd. Op deze manier blijven de spelers in contact met elkaar en de staf.
Fitnesscoach Alex werd ingeschakeld om iedereen aan het werk te zetten. Zo kregen de keepers, verdedigers en aanvallers twee fysieke sessies om op niveau te blijven.

Bekijk hier de video:

 


Update donderdag 16 april

OldStar tijdelijk terug in functie als huisarts

In deze moeilijke periode dragen veel mensen een steentje bij om anderen te helpen. Zo heeft Wim Benneker, gepensioneerd huisarts en lid van FC Groningen OldStars, zijn taak als dokter tijdelijk weer opgepakt.
Benneker was 36 jaar lang huisarts en ging drie jaar geleden met pensioen.

“Ik ben altijd wel betrokken gebleven bij de Doktersdienst Groningen, al was het plan om daar op 1 april van dit jaar mee te stoppen,” vertelt Benneker. “Tot een collega me op 15 maart belde met de mededeling dat ze een ervaren huisarts zochten voor het coronacrisisteam. Zonder aarzelen heb ik ‘ja’ gezegd. Je bent ooit dokter geworden om zorg te bieden en mensen te helpen en die instelling houd je ook na je pensioen. Zeker in een tijd waarin we nu zitten.”

Voor meer informatie bekijk hier het volledige artikel:
FC Groningen OldStar voor even terug in functie als huisarts
 


Update woensdag 15 april

Sparta Rotterdam steunt Voedselbank Rotterdam

Met name in deze tijden zijn de voedselbanken harder nodig dan ooit. Sparta Rotterdam heeft een actie opgezet om de Voedselbank Rotterdam helpen. De Kasteelclub speelde dit seizoen vier uitwedstrijden in een uniek derde shirt. Deze gedragen wedstrijdshirts werden verkocht, waarvan de opbrengst van de verkoop werd gedoneerd aan de Voedselbank Rotterdam.

De verkoop ging verbazingwekkend hard. Na 58 minuten waren alle 52 wedstrijdshirts al verkocht.


Groot succes FC Utrecht Drive-In

FC Utrecht hield in samenwerking met Stichting JoU een eerste editie van de FC Utrecht Drive-In. Twee FC Utrecht-busjes gingen dinsdag met luide muziek door de straten van Lunetten, Hoograven, Tolsteeg, de Bokkenbuurt en Rotsoord. Wijkbewoners konden producten aan de straatkant zetten en werden vervolgens opgehaald door de medewerkers van FC Utrecht.

Een volle vrachtwagen met lang houdbare producten was het mooie resultaat voor Voedselbank Utrecht, dat het zwaar heeft nu er sinds de start van de coronacrisis nauwelijks producten worden gebracht door winkels en horecazaken.


Update dinsdag 14 april

#EenmetHeerenveen

Vrijdagavond vonden in en rondom het Abe Lenstra stadion een drietal acties plaats om iedereen in deze tijd een hart onder de riem te steken.
Op de grasmat was met kalk een hart getekend en de stadionlampen brandden een uur lang om een symbolisch ligt te bieden. Hiernaast verscheen op de oostgevel van het stadion en de reclamezuil langs de A32 de tekst: ‘We missen jullie, hou vol, uiteindelijk zien we elkaar weer.’


Paasactie Willem II supporters

Om de oudere en minder valide Willem II supporters een steuntje in de rug te geven tijdens de paasdagen, hebben mede-Willem II supporters van de stichting KingZine en de redactie van Tilbo.com deze supporters verrast met een paaspakketje.

Suzanne Albregts van Willem II Betrokken: “Het is fantastisch dat onze jongere supporters dit voor onze oudere en minder valide supporters doen. De meeste oudere Willem II’ers hebben het in deze tijd namelijk niet gemakkelijk. Dan is een sympathieke actie zoals deze natuurlijk iets om een lach van op je gezicht te krijgen."

 


Update vrijdag 10 april

Football Memories @Home

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Football Memories. Ouderen ontmoeten elkaar in het Koning Willem II stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van Willem II.

Omdat de deelnemers en mantelzorgers in deze periode niet naar het Koning Willem II stadion kunnen komen, is er een Football Memories @Home ingericht.
Zo hebben alle deelnemers een kaartje ontvangen in het kader van #WillemIILeeftMee. De vrijwilligers hebben met een wekelijkse belronde alle deelnemers en/of mantelzorgers gesproken en op de website kunnen ze in de huidige thuissituatie de Football Memories ‘naspelen’.

Donatie kleding en voetballen voor ziekenhuizen

Ajax heeft aan de Amsterdamse ziekenhuizen - met een tekort aan kleding - een donatie gedaan van kleding die gedragen kan worden onder de operatiekleding.
Hiernaast heeft Ajax de kinderen uit het Emma Kinderziekenhuis verrast met honderd kleine voetballen. Op deze manier kunnen de kinderen op een leuke manier in beweging blijven.
Verder plegen de medewerkers van Ajax die het op dit moment wat rustiger hebben telefoontjes met onder andere seizoenkaarthouders boven de zeventig jaar en oud-spelers van het eerste elftal die op leeftijd zijn.

 


Bloemen voor zorginstellingen

Stadgenoten Feyenoord, Sparta en Excelsior deelden bloemen uit bij zorginstellingen om de medewerkers en patiรซnten een hart onder de riem te steken.

Feyenoord verrast seizoenkaarthouders

Feyenoord heeft meerdere seizoenkaarthouders op leeftijd verrast met een telefoontje van hun favoriete voetbalclub. Sommigen van hen kregen zelfs stadionspeaker en voormalig Feyenoord-spits Peter Houtman even aan de lijn.

PSV schrijft kaartjes

Mensen kunnen zich aanmelden bij PSV om een handgeschreven kaartje uit naam van PSV naar oudere, zieke of kwetsbare dierbaren te sturen. Onder anderen trainer Ernest Faber, directeur Toon Gerbrand en spelers Donyell Malen en Cody Gakpo schreven mee.
Daarnaast heeft PSV tablets uitgedeeld aan verzorgingshuizen in de regio, zodat mensen contact kunnen houden met hun familie.
 

 


Update donderdag 9 april

Eredivisie lanceert ism NLvoorelkaar een landelijk vrijwilligersplatform

Vandaag lanceert de Eredivisie CV in samenwerking met NLvoorelkaar, de 18 Eredivisieclubs en partners van de competitie het landelijk vrijwilligersplatform Eredivisievoorelkaar.nl. Op dit platform kan iedereen kenbaar maken of hij/zij door de Coronacrisis ergens hulp bij kan gebruiken of juist wil bieden. Doel van de samenwerking is om de kracht van voetbal in te zetten om zoveel mogelijk hulpvragen op te sporen en in te vullen.

Nadat de 18 Eredivisie-aanvoerders eerder vanuit huis een oproep deden aan alle Nederlanders om thuis te blijven en speciale waardering uit te spreken voor de mensen die werkzaam zijn in vitale beroepen, wordt men nu opgeroepen om (waar mogelijk) een bijdrage te leveren voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Het gaat hierbij om hulpvragen zoals het doen van boodschappen voor mensen in vitale beroepen of ouderen, te bellen naar mensen die behoefte hebben aan een telefoontje, een kaartje te sturen of op een andere manier een steuntje in de rug te geven.

Voor meer informatie bekijk hier het volledige artikel:
Eredivisie lanceert ism NLvoorelkaar een landelijk vrijwilligersplatform
 

Virtuele OldStars kantine

In tijden van de coronacrisis is het voor de OldStars niet mogelijk om gezamenlijk buiten op het veld te trainen. Daarom hebben ze de ‘Virtuele Sportkantine’ opgezet, waar via het videocommunicatie-programma Zoom virtuele trainingen worden gegeven. Op deze manier blijven de PSV OldStars, zoals Harry Lubse en Peter Cocu met elkaar in contact en blijven als team met elkaar in beweging.

Het Nationaal Ouderenfonds en PSV stellen informatie beschikbaar op www.OldStars.nl  waarmee andere OldStars-initiatieven hun eigen Virtuele Sportkantine kunnen opzetten. Zo wordt op de website van OldStars een trainingsformulier aangeboden en wordt er wekelijks een inspiratievideo gedeeld van de PSV OldStars Virtuele Sportkantine.
Daarnaast heeft het ouderenfonds een speciale OldStars podcast gelanceerd. Luister deze op www.OldStars.nl of via Spotify.

Bekijk hieronder de video:

 


Update woensdag 8 april

FC Groningen steekt ouderen hart onder de riem

De paasdagen komen er aan en in juist deze tijd wil FC Groningen laten zien dat de club de ouderen in Groningen niet uit het oog verliest. Alle bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen in de provincie Groningen krijgen deze week van FC Groningen een zakje paaseieren.
Hiermee wil FC Groningen de, in totaal zo’n 4.000, ouderen een hart onder de riem steken, omdat zij geen bezoek meer kunnen ontvangen vanwege het coronavirus.

De paaseitjesactie wordt aangeboden door het kantoorpersoneel, de spelers en de stafleden van FC Groningen. Met de spelersbus worden de paaseieren door de directie van FC Groningen bezorgd.
 

Gratis paaspakketten voor oudere AZ-fans

In aanloop van de paasdagen hebben AZ en partner Vomar een actie opgezet om ouderen te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Zo ontvingen ruim 700 AZ-seizoenkaarthouders van 70 jaar en ouder een gratis speciaal samengesteld paaspakket.

Spelers en medewerkers van AZ en Vomar brachten deze paaspakketten persoonlijk aan huis bij de seizoenkaarthouders. Het pakket bestaat onder anderen uit: een paasstol, chocolade, koekjes, vers sap en andere verschillende lekkernijen om de paasdagen gezellig te maken

Bekijk hier het videoverslag van de actie:


Focus op verantwoord uitspelen competities

In het overleg (in drie verschillende conference-calls) tussen de clubs van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en andere betrokkenen bij het betaald voetbal zoals overheden, vakbonden en supportersplatform, is vandaag het volgende besproken.

Zolang er binnen de geschetste kaders nog mogelijkheden zijn voor het kunnen uitspelen van de competities in het betaald voetbal, zullen die mogelijkheden onderzocht blijven worden. De haalbaarheid wordt daarbij in eerste plaats bepaald door de visie en voorschriften van RIVM en overheid; we gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en dus ook nu.

Voor meer informatie bekijk hier het volledige artikel:
Focus op verantwoord uitspelen competities
 


Update dinsdag 7 april

Zorg voor elkaar. Denk aan elkaar. Stuur een kaart.

Omdat in deze tijd iedereen wel wat aandacht en steun kan gebruiken, heeft Heracles Almelo digitale ansichtkaarten aangeboden. Stuur wie jou lief is of aan wie jij denkt een kaart met een persoonlijke boodschap via deze link.

 


Update maandag 6 april

Blijf fit en ontwikkel jouw skills via #AjaxHomies

Ajax is gestart met een initiatief waar ze kinderen motiveren om binnen รฉn in beweging te blijven. Door middel van voetbaloefeningen willen ze de kinderen in beweging krijgen en ze beter maken in het spelletje voetbal).

3 keer per week verschijnen oefeningen van Ajax spelers op de officiรซle Ajaxsocial media kanalen. Je kunt meedoen door de oefeningen na te doen en te delen met de hashtag #AjaxHomies. Wie weet vinden jullie jezelf straks terug op de officiรซle Ajax kanalen!

 


Update vrijdag 3 april

'Thuis zijn we op ons sterkst'

Tijdens deze moeilijke periode kan er niet worden gestreden in het Koning Willem II stadion, maar blijven we thuis.
Een groot deel van de selectie van Willem II heeft een videoboodschap achter gelaten om de supporters een hart onder de riem te steken. Bekijk hier de videoboodschap.

Op het veld werd de slogan ‘Thuis zijn we op ons sterkst’ gekalkt. Die tekst gaat over deze actie, die donderdag via het Brabants Dagblad en social media werd gelanceerd.
Wil jij ook laten zien dat je op jezelf รฉn op anderen past? Download dan hier de poster en hang deze voor je raam.


Statement Eredivisie CV over huidige status competitie

We maken momenteel een crisis door van een ongekende omvang. Iedereen wordt door het coronavirus geraakt. Gezondheidsrisico’s, beperkte bewegingsvrijheid, financiรซle schade en vooral heel veel onzekerheid. Voetbal is in deze tijd van ondergeschikt belang.

Het virus heeft, net als op alle andere branches in Nederland, een enorme impact op het voetbal. Op alle clubs, de spelers, de talloze werknemers, sponsoren en fans. Voetbalclubs leven, net als iedere andere onderneming, in onzekere tijden. De nood is hoog, maar te allen tijde worden de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM tot in detail gevolgd. Deze richtlijnen zijn vanaf het moment dat het coronavirus zijn intrede deed, leidend geweest voor de besluitvorming van de KNVB, de Coรถperatie Eerste Divisie en de Eredivisie CV. 

Voor meer informatie bekijk hier het volledige artikel:
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie

 

eDivisie start 'eDivisie Open Series'

Om de eDivisie-volgers een alternatief te bieden, omdat het eDivisie-seizoen stil is gelegd, is vrijdag de eDivisie Open Series van start gegaan.
Elke week worden drie online toernooien georganiseerd waar eDivisie-fans, eDivisie-spelers (inter)nationale voetballers en influencers vanuit huis aan deelnemen. Met als doel: geld inzamelen om het coronavirus te bestrijden.

Elke maandag, woensdag en vrijdag wordt er gestreden voor een passende hoofdprijs. EA Sports FIFA-spelers die willen deelnemen, kunnen zich uiterlijk tot 13:00 uur op de dag van het toernooi inschrijven via deze link.

Lees hier het volledige artikel voor meer informatie:
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series

 


Tussenstand Vitessevoorelkaar.nl

Vitesse startte 2 weken geleden met ‘Vitessevoorelkaar.nl’, een hulpplatform waar mensen die hulp kunnen gebruiken en hulp willen aanbieden zich kunnen aanmelden om elkaar een handje te helpen.

Na 2 weken is dit de tussenstand:

 • 2275 bezoekers
 • 47 helden die hulp voor anderen aan willen bieden
 • 43 matches

Wil jij iets voor iemand betekenen of kan je zelf hulp gebruiken, meld je dan aan op www.vitessevoorelkaar.nl.
 


โ€‹Update woensdag 1 april

Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities

De UEFA-vergadering van vanmiddag heeft het mogelijk uitspelen van de betaald voetbalcompetities in Nederland iets concreter gemaakt. UEFA dringt, na intensief overleg met onder meer alle aangesloten voetbalbonden, competities en clubvertegenwoordigers, er sterk op aan om het seizoen uit te spelen en qua schema aan te laten sluiten bij de rest van voetballend Europa.

Daarmee is duidelijk wat het internationale standpunt is ten aanzien van hervatting van de door de corona-crisis noodgedwongen onderbroken professionele voetbalcompetities. Hierbij is aangegeven dat het streven voor alle competities in Europa is dat ze voor 3 augustus moeten zijn afgerond. Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni zal moeten worden gestart met hervatting van de competitie. Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu.

Voor meer informatie bekijk hier het volledige artikel:
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities


Update dinsdag 31 maart

Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal

Vanavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat de bestaande corona-maatregelen, ten aanzien van de sport, niet langer tot 6 april maar op zijn minst tot en met 28 april van kracht blijven.

Daarnaast werd duidelijk dat wedstrijden in het betaalde voetbal zonder publiek alsnog รณรณk vallen onder de evenementenregeling die tot 1 juni van kracht is. Voor het betaald voetbal betekent dit dat de competities niet binnen afzienbare termijn uitgespeeld kunnen worden.

Voor meer informatie bekijk hier het volledige artikel:
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal
 

Hoe blijven de spelers van sc Heerenveen fit?

De spelers van sc Heerenveen zitten niet stil in deze tijd. Normaal gesproken wordt er op het veld natuurlijk hard getraind, maar nu werken ze thuis aan hun fitheid.
Ze houden hun conditie zoveel mogelijk op peil met hardlopen. Hiernaast voeren ze ook (kracht)oefeningen uit om aan hun fysieke gesteldheid te werken.

Tijdens de oefeningen en het hardlopen, dragen de spelers speciale sporthorloges. Op die manier kan Sam Feringa, de performance manager, precies zien wat de spelers hebben gedaan. Hierop baseert hij de individuele trainingsschema’s.


Willem II spelletjes voor thuis

Niet alleen de fysieke puzzels vliegen de deur uit, ook de online puzzels hebben een vlucht genomen. Ook Willem II lanceert vandaag allerlei spellen voor de jonge fans om het thuis zo leuk mogelijk te maken.

Om de spellen, woordzoekers en kleurplaten te downloaden, ga je naar deze websitehttps://www.willem-ii.nl/artikel/spellen-puzzels-en-kleurplaten
 

Heracles Doeboekje

Heracles Almelo heeft samen met Bultje, de mascotte van Heracles Almelo, voor jonge fans het gratis Heracles Doeboekje gemaakt. Speciaal om alle kinderen thuis op stafstand vermaak te bieden.

Het Doeboekje zit boordevol met spellen. Denk aan een doolhofspel, rebus, woordzoeker, kruiswoordpuzzel, Blijf in Beweging-Bingo, kleurplaat, Heracles Almelo recepten en nog veel meer.

Wil jij dit gratis Heracles Doeboekje? Ga dan naar deze website en vul het formulier in.

 


Update maandag 30 maart

ADO Den Haag al 22.515 mondkapjes ingezameld

 Vorige week is ADO Den Haag samen met Stichting Transmurale zorg, Mondial Van der Velde Verhuizingen en Xtra Welzijn gestart met een inzamelactie voor mondkapjes en andere beschermkleding.  De tussenstand na รฉรฉn week:

 • Mondkapjes: 22.515
 • Veiligheidsbrillen: 3.067
 • Handschoenensetjes: 15.025
 • Babyfoons: 48
 • Schorten: 330
 • Handgel: 40 liter
 • Desinfecterende doekjes: 1.200

Wilt u ook een steentje bijdragen? Kijk hier voor een overzicht van alle inleverlocaties en de openingstijden per locatie. 
 


Update vrijdag 27 maart

PSV lanceert hulpplatform

Samen met NLvoorelkaar is PSV gestart met een hulpplatform voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. ‘PSVvoorelkaar’ is een verrijking van het eerder gelanceerde PSV.nl/westandtogether. 

Kun jij wel wat hulp gebruiken of wil jij je inzetten voor anderen? Bezoek dan de website en meld je aan! 
 

Blijf fit met FC Groningen

FC Groningen is gestart met #fitmetfcg. Hier worden verschillende onderwerpen samengebracht. Denk aan de 15 mooiste goals van afgelopen 15 jaar, samenvattingen van de betreffende thuiswedstrijden, voetbalactiviteiten voor de jeugd en het laatste nieuws van FC Groningen en supporters als gevolg van de maatregelen van de overheid die vecht tegen het coronavirus. Bekijk hier de pagina.
 


Update donderdag 26 maart

RKC Waalwijk lanceert 'RKC voor Elkaar'

RKC Waalwijk heeft het platform www.rkcvoorelkaar.nl gelanceerd om mensen die graag anderen willen helpen te faciliteren en anderzijds hulpvragen kenbaar te maken. De club uit Waalwijk moedigt haar medewerkers, supporters en sponsoren op om in actie te komen voor mensen die hulp kunnen gebruiken.
 

Willem II #StayAtHome FIFA-toernooi

Omdat iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk binnen te blijven, organiseert Willem II, samen met eSports-partner ProPlayers, maandag 30 maart het #StayAtHome FIFA-toernooi. 128 deelnemers strijden om de titel van dit #StayAtHome FIFA-toernooi.
Wil jij meedoen? Bekijk hier de website en meld je aan!
 

Social Media compilatie Ajax

De selectiespelers van Ajax zitten niet stil in deze tijd. Om bezig te blijven, delen ze op hun eigen social media verschillende video’s van hun bezigheden.
Bekijk hier de compilatie van de Ajacieden.

 


Update woensdag 25 maart

Junior Heroes kleuren voor Friese ziekenhuizen

sc Heerenveen is met een eigen initiatief gestart om het zorgpersoneel in Friesland te bedanken en een hart onder de riem te steken. Zo sturen de leden van Junior Heroes, de kidsclub, tijdens de coronacrisis zelf ingekleurde tekeningen naar de Friese ziekenhuizen.
De speciaal ontworpen tekeningen worden ingekleurd en vervolgens naar de ziekenhuizen in Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen digitaal verstuurd.
Wie mee wil doen aan deze actie of voor meer informatie bezoek hier de website.

ADO Den Haag verzamelt mondkapjes

Voor mondkapjes is er een schaarste in ons land op dit moment. Daarom wil ADO Den Haag een handje helpen met het verzamelen van mondkapjes. Het is belangrijk dat de zorgprofessionals goed beschermd te werk kunnen gaan in deze tijd.

ADO Den Haag heeft een eigen inleverpunt open gesteld in het Multifunctioneel Centrum van de club, dat doorgaans dient als supportershome. De betrokken partijen doen een dringende oproep aan alle bedrijven en mensen in de regio Haaglanden om mondkapjes en andere materialen, die zij in bezit hebben in de verpakking, in te leveren bij een van de inzamelpunten van de actie #allemondkapjesverzamelen.
 

'Leven zonder Voetbal'

Om een kijkje te krijgen in het leven van de selectiespelers van Fortuna Sittard in deze tijd, is de club gestart met ‘Leven zonder Voetbal’. Dit is een serie interviews waar de spelers praten over hoe hun dagen er momenteel uitzien, hoe ze fit blijven, tips tegen verveling en nog veel meer.

 


Update dinsdag 24 maart

Eredivisie aanvoerders steken bevolking hart onder de riem

De oproep van de aanvoerders luidt: blijf thuis, blijf positief en denk aan je medemens. Tot slot hebben ze een speciale boodschap voor de mensen die in deze moeilijke tijden de samenleving draaiende houden: "Normaal klappen jullie voor ons, nu klappen wij voor jullie."
Lees hier meer informatie.

VVV-Venlo start 'VVV Samen Sterk'

Samen met VVV Foundation is VVV-Venlo gestart met het online platform ‘VVV Samen Sterk’. Middels dit platform brengt de club bestaande en nieuwe initiatieven samen. Dit om het belang van thuisblijven te benadrukken, maar ook om thuis zitten leuker รฉn leerzamer te maken. Onder het motto: Samen Thuis, Samen Gezond en Samen Betrokken.
Zo kunnen jongeren meedoen aan diverse online games binnen het kader van #StayAtHomeVVV samen met de VVV-esporters. Daarnaast zijn er allerlei gezondheidstips en challenges terug te vinden, zoals de 7 days WaterChallenge. Tot slot zijn er documentaire en live wedstrijden te bekijken.

Het platform ‘VVV Samen Sterk’ is te vinden via deze website en met de hashtag #VVVSamenSterk op de social mediakanalen.

Noaberschap van FC Twente

In de regio zijn mensen er voor elkaar in goede- en slechte tijden. In Twente noemen ze dit: ‘noaberschap’. In de huidige coronacrisis wil de club ‘Noaberschap’ tonen. Noaberschap betekent op dit moment dat FC Twente vraagt aan iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven, maar tegelijkertijd ook blijven omzien naar elkaar, naar de kwetsbaren in onze samenleving. Op allerlei manieren kunnen we elkaar door deze crisis heen helpen.

De club draagt graag bij aan initiatieven uit de Twentse samenleving. Om in aanmerking te komen voor het steuntje in de rug die jij nodig hebt, kun je een verzoek mailen naar scorenindewijk@fctwente.nl. Op basis van de reacties en de behoeften bekijkt de club waar het ondersteuning in kan bieden.
 

RKC Waalwijk doneert aan het Rode Kruis

Hiernaast draagt RKC Waalwijk ook een steentje bij om geld in te zamelen voor de strijd tegen het virus. Ze verkopen speciale t-shirts, waarbij per verkocht shirt, €5,- naar het Rode Kruis gaat.

 


Update maandag 23 maart

Vitesse lanceert eigen hulpplatform

Ook Vitesse heeft een mooi eigen initiatief ontwikkeld om, waar mogelijk, elkaar te helpen in deze tijden. Dit doet de club uit Arnhem met een eigen hulpplatform, een soort marktplaats voor sociale diensten.

Op het platform kunnen medewerkers en supporters, die zich willen inzetten voor mensen en (zorg)organisaties, een bericht plaatsen. Andersom kunnen mensen ook een oproep plaatsen als zij behoefte hebben aan hulp of een steuntje in de rug. Een luisterend oor bieden, eten maken, post rondbrengen of boodschappen rondbrengen, het zijn een paar voorbeelden die op het digitale prikbord geplaatst kunnen worden.
Als je voor iemand iets wilt betekenen of zelf hulp kunt gebruiken, meld je dan aan op www.vitessevoorelkaar.nl.
 


Update donderdag 19 maart

PSV geeft inkijkje in trainingen

Woensdag 18 maart gaf PSV-captain Denzel Dumfries het startschot van een speciaal online platform, waar mensen een uniek inkijkje krijgen in de trainingen van de selectiespelers. Hiermee wil de club ervoor zorgen dat men thuis ook fit blijft. Ook worden er veel momenten uit het verleden van PSV aangeboden, op interactieve manieren. Dit is รฉรฉn van de toegiften vanuit PSV om jong en oud door deze ‘thuiszitperiode’ heen te trekken, met als doel: blijf thuis, blijf fit en blijf betrokken.
 

FC Groningen start 'Noordtribune Helpt'

Vrijdag 20 maart startte FC Groningen het initiatief ‘Noordtribune Helpt’. In deze periode zijn er een hoop mensen die wat hulp kunnen gebruiken, waar supporters van FC Groningen zich graag voor in willen zetten.

FC Groningen heeft hiervoor een eerste donatie van 1.000 euro ter beschikking gesteld en daarnaast twee busjes, die normaal gesproken worden gebruikt om spelers uit de regio van huis naar het TopsportZorgCentrum en hun school te vervoeren.  Tijdens het initiatief ‘Noordtribune Helpt’ staan deze busjes 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaar om anderen te helpen.
Mensen die hulp kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld boodschappen doen, kunnen terecht op de website: www.noordtribunegroningen.nl.
 

Win een gesigneerd AZ-shirt

AZ heeft een mooie winactie opgezet, in tijden waarin Nederlanders massaal thuis aan het werk zijn. De fans met de meeste likes op hun ‘thuisblijf-foto’ in AZ-stijl op Facebook of Twitter winnen een gesigneerd AZ-shirt.

PEC Zwolle doneert vers voedsel

PEC Zwolle geeft het goede voorbeeld om voedselverspilling tegen te gaan. Omdat er momenteel geen spelers, staff en kantoororganisatie aanwezig is op de club, schenken ze vers voedsel aan de voedselbank in Kampen.
 


Update woensdag 18 maart

FC Utrecht start 'FC Utrecht Helpt'

FC Utrecht heeft het platform ‘FC Utrecht Helpt’ gelanceerd waar actief wordt gezocht naar mensen die boodschappen doen voor anderen, op te passen of te bellen met eenzame ouderen. Op dit platform laten ze vraag en aanbod van hulpdiensten samenkomen, vanuit het hart.

Eerder bracht FC Utrecht ook ‘Samen Kijken’ naar buiten. Op deze manier konden supporters kijken naar een eerder gespeelde wedstrijd op het moment dat FC Utrecht eigenlijk in actie zou komen.
 

Heracles Almelo reserveert wedstrijdkaarten voor zorgpersoneel

Bij Heracles Almelo steken ze alle zorgverleners en andere mensen met een vitaal beroep, op een ludieke manier een hart onder de riem. De club heeft speciaal voor hen een vak van 500 plaatsen gereserveerd en stelt deze kaarten beschikbaar voor de volgende thuiswedstrijd.

“Speciaal voor hen houden wij de bal hoog. Voor elke duizend keer hooghouden, stellen wij tien kaarten aan zorgmedewerkers, andere vitale beroepen of vrijwilligers beschikbaar voor een van onze volgende thuiswedstrijden.”

 

 

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021