Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Published on 15-8-2019

AZ staat aan de vooravond van een mijlpaal in de Eredivisie. Het team van trainer Arne Slot kan door de 4-0 winst op FK Marioepol een 18 jaar oud record verbreken in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (zondag 16.45 uur). 

In 16 van de 24 officiële wedstrijden die AZ dit kalenderjaar speelde, wist de ploeg de nul te houden. Geen enkele Nederlandse ploeg uit de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie kan zulke indrukwekkende cijfers overleggen.

De Alkmaarders begonnen 2019 ijzersterk en wisten in de eerste 6 wedstrijden van het jaar het doel schoon te houden. Ook de start van dit seizoen is weer voortvarend. AZ incasseerde in alle 6 officiële wedstrijden die de club dit seizoen speelde nog geen enkel tegendoelpunt.

AZ kreeg tot dusver acht schoten op doel tegen, die doelman Marco Bizot allemaal wist te redden. Afgelopen weekend was RKC Waalwijk de eerste ploeg die het doel van AZ vaker dan twee keer onder vuur wist te nemen in een officiële wedstrijd.

Mocht het AZ lukken om opnieuw de nul te houden tegen FC Groningen dan verbreken de Alkmaarders een record. Nog nooit wist een Eredivisieploeg vanaf de start van het seizoen in meer officiële wedstrijden in alle competities de nul te houden dan zes. Vitesse deed dat in het seizoen 2001/02 maar kreeg toen in het zevende duel van dat seizoen een doelpunt tegen (op bezoek bij sc Heerenveen).

Lukt het AZ om dat record te verbreken?

Highlighted

Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
Vluchteling Mo vindt nieuw thuis bij Sparta Rotterdam Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020