Mooie mijlpaal voor Willem Janssen: 350e wedstrijd Gepubliceerd op 20-9-2019

Langzaam maar zeker wordt het steeds moeilijker voor te stellen dat er ook Eredivisievoetbal gespeeld werd voordat Willem Janssen zijn opwachting in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie maakte. Dit weekend kan Janssen een mooie mijlpaal evenaren. 

Op 18 augustus 2007 debuteerde Janssen in de Eredivisie. Hij stond namens Roda JC in de basis op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen. Inmiddels staat de teller op 349 Eredivisiewedstrijden en kan Janssen dus voor de 350e keer in actie komen.

Hij zou daarmee de 120e Eredivisiespeler zijn die dat aantal weet te behalen en komt daarmee op gelijke hoogte met Erwin Koeman. Mocht Janssen dit seizoen alles spelen, valt hij nog net buiten de top 75. Wat betreft deze eeuw zou de verdediger dan alleen nog Peter Wisgerhof voor zich moeten dulden.

Willem Janssen kwam in de Eredivisie het vaakst in actie voor FC Utrecht (157), de meeste treffers noteerde hij voor Roda JC Kerkrade (22), terwijl hij in dienst van FC Twente juist het hoogste winstpercentage kan overleggen.

Janssen lijkt nog lang niet versleten en het zou dus zomaar kunnen dat hij de komende jaren nog in de Eredivisie te bewonderen is, wellicht kan hij dan écht op recordjacht gaan. De veldspeler met de meeste Eredivisiewedstrijden achter zijn naam is op dit moment Willy van der Kuijlen, die maar liefst 543 keer in actie kwam in de Eredivisie. Janssen zou dus nog zo’n zes seizoenen Eredivisievoetbal moeten spelen om dat aantal te overtreffen.

 

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020